Conxita Marsol, Marc Pons, Mònica Codina, Esther Vilarrubla i Maika Nin lideren DA a la capital

Comentaris

Conxita Marsol, Marc Pons, Mònica Codina, Esther Vilarrubla i Maika Nin seran els cinc primers noms de la llista demòcrata de la capital. Mig Govern ha posat tota la carn a la graella per aconseguir una llista, ‘a priori’, molt potent a Andorra la Vella. I on també hi podrien acabar apareixent el secretari d’Estat de la Funció Pública, Joan Blasi, i l’assessor del ministeri de Medi Ambient David Astrié. En un altre focus d’interès, a Sant Julià, ara mateix s'estaria acabant d’embastar una llista sota la denominació de Laurèdia en Comú, sense el suport explícit de DA però amb alguns militants de la formació taronja entre els que treballen formalitzar una alternativa a Unió Laurediana.

En els primers llocs de la llista demòcrata de la capital hi destaquen la incorporació de l’exministra de Salut Mònica Codina, molt crítica amb la gestió que ha fet al capdavant del comú l’actual cònsol, Jordi Minguillón, i l’encara avui responsable de les finances de la majoria de Cd’I Maika Nin. Des de l’inici que DA ha intentat pescar a casa de Ferrer i Minguillón. I Nin seria la quota necessària per mirar de dinamitar de forma directa els ‘ferrerominguillonistes’. La consellera comunal tampoc no veia clara la presència de Minguillón al capdavant de la candidatura però quan era el moment de fer valdre la seva veu no hauria fet, segons les fonts. Ben al contrari, just abans que es consumés el trencament i encara més abans que hi hagués l’aliança amb els liberals, Nin havia acostat posicions amb els principals dirigents de la formació parroquial.

La Massana i Sant Julià

La immensa majoria de comitès parroquials de tots els partits del país viuen amb intensitat i neguit les hores prèvies al tancament de candidatures. DA celebra aquesta nit un congrés extraordinari en què ha validar les llistes. Resolt el tema de la capital, la formació encara tenia dos focus oberts: la Massana i Sant Julià. A la parròquia de la vall del Nord, la pressió sobre Albert Esteve està sent molt forta perquè accepti liderar una candidatura de compromís. El cap de Govern, Toni Martí, hauria fins i tot demanat a la ministra de Cultura i Esports, Olga Gelabert, que es plantegés deixar el seu càrrec institucional per tornar a concórrer als comicis, ara als comunals.

En terres lauredianes el debat encara està sent molt més intens. Hi haurà, molt probablement, candidatura alternativa a Unió Laurediana (UL). Mantindrà la denominació de Laurèdia en Comú però no tindrà Bruno Bartolomé, que com altres promotors de la plataforma de confluència ha decidit retirar-se vista "la intransigència de DA". Paradoxalment, però, els demòcrates no donaran suport explícit a la llista però sí que alguns dels seus militants estant treballant per poder formalitzar el projecte.

Comentaris

Trending