Controls mèdics de mínims als temporers que marxen aquesta setmana

Als temporers tot just se’ls ha pres la temperatura i han hagut de respondre pregunta sobre la simptomatologia del coronavirus, proves que han deixat desconcertats a molts d’ells

Un avió d'Aerolíneas Argentinas, una de les companyies que va repatriar extracomunitaris.
Un avió d'Aerolíneas Argentinas, una de les companyies que va repatriar extracomunitaris.

Els 150 temporers argentins que els propers dies han de marxar d’Andorra per tornar al seu país en els tres vols programats des de París, Barcelona i Madrid han estat citats al llarg d’aquest dijous per fer un petit control mèdic abans del viatge. No es tracta, però, dels tests d’anticossos, sinó tot just prendre la temperatura i respondre un breu qüestionari, fet que ha sorprès alguns dels citats, que no acaben de trobar lògic que se’ls hagi fet sortir del seu lloc de residència pel que entenen no arriba a ser ni una prova que, a més, tampoc garantirà que no estiguin afectats pel coronavirus.

El primer del vol sortirà aquest dijous des de la capital francesa. Hi aniran fins a cent argentins que aquest dimecres han estat citats per fer-se aquest control. En funció d’on estiguessin allotjats, se’ls ha fet anar al telecabina de la Massana, a davant l’hotel la Mola, a Encamp, a l’hotel Pellicer de Canillo o davant el Fènix, a Andorra. El control, segons han explicat alguns d’ells, s’havia de fer per poder viatjar.

Ara bé, un cop passada la prova, la sensació era de desconcert entre una bona part dels temporers. De fet, hi havia qui es pensava que es tractava del test d’anticossos que es farà de forma massiva, però no ha estat així. De fet, tot just es prenia la temperatura i es feien diverses preguntes vinculades als símptomes de la Covid-19. Poca cosa més.

Per tant, la sensació general era que, en cap cas, el paper que se’ls ha donat pugui demostrar que estiguin lliures de la malaltia. De fet, s’entén que la voluntat era fer un test més complet però el fet que s’hagi precipitat el vol no ha donat temps per fer “un protocol millor i més exhaustiu”.

A banda del vol de París, dissabte hi ha un altre previst des de Madrid. En ell, viatjaran 20 temporers més. 30 ho faran ja diumenge en l’avió que sortirà des de Barcelona. A més, el Govern ha informat que tres ciutadans uruguaians van poder tornar també al seu país en un trajecte des de Barajas que va sortir el dimarts.

Etiquetes

Comentaris

Trending