Confirmen la retirada del permís a un caçador que perseguia porcs senglars a Aixirivall

L’home qüestionava la multa sanció imposada pels banders al·legant diversos defectes de forma i el fet que els agents no podien acreditar que estava a menys de 150 metres d’un nucli habitat

Una vista d'Aixirivall.
Una vista d'Aixirivall.
La sala administrativa del Tribunal Superior ha confirmat la retirada durant tres anys del permís de caça a l’integrant d’una batuda de porc fer que el 2 d’octubre del 2016 va ser enxampat per agents del cos de banders a tocar del nucli d’Aixirivall. El fet de trobar-se tan a prop d’una zona habitada i de fer-ho amb l’arma desenfundada i plenament en acció de caça va comportar que els  banders li obrissin un expedient que va comportar, a més de la retirada de la llicència, una multa de 3.000 euros.

L’home, el suposat infractor, va recórrer contra la resolució primera firmada pel director del cos rural, en entendre que hi havia diversos incompliments formals -per exemple, que l’esmentat director no estava habilitat per imposar la sanció en qüestió- i després perquè qüestionava que els agents que el van enxampar poguessin realment acreditar que l’home es trobava a menys de 150 metres del nucli habitat.

De fet, segons l’informe d’atestat, els banders parlen d’un “caçador participant en una batuda al porc fer amb acte de caça, arma desenfundada i en acció de tir, a menys de 150 metres del nucli habitat, en aquest cas al poble d’Aixirivall”. El sancionat al·lega que “la manifestació de que em trobava a menys de 150 metres de nucli habitat es fonamenta, exclusivament, en la lliure apreciació dels banders: no hi ha medició efectuada en aquell moment, ni tampoc s’ha indicat el lloc on, suposadament, em trobava en acció de caça”.

Els banders haurien fet un mesurament a posteriori que situaven el caçador a 62,80 metres de l’edifici habitat més proper. Els magistrats de la sala donen credibilitat a la versió dels banders, primer, perquè són persones jurades i, després, perquè va ser el propi caçador qui va manifestar en ser enxampat tan a prop del nucli d’Aixirivall que es pensava que es podia acostar fins a un màxim de 20 metres, amb la qual cosa, de fet, la sala arriba a la conclusió que semblava evident que l’home era conscient que estava a menys de 150 metres de les cases d’Aixirivall. Per tant, confirma la sanció pecuniària de 3.000 euros i la retirada del permís.

Etiquetes

Comentaris

Trending