Comú i sindicat de personal calcularan què deu Andorra la Vella pel GAdA i a quants funcionaris afecta

Els representants dels treballadors pretenen tenir la situació clara per evitar que la corporació pugui demorar més els pagaments si la Justícia confirma que les sentències van ser mal executades

-
-
Una comissió formada per responsables del departament de Recursos Humans del comú i representants del sindicat de treballadors (Sitca) establiran quins són exactament els funcionaris que s’han de beneficiar del controvertit GAdA d’Andorra la Vella i de la quantitat que pertoca a cadascun d’ells. Així es podrà determinar amb força precisió què costaria abonar el complement que avaluava el 2008 i el 2009 el rendiment dels empleats comunals i que s’haurà d’aplicar de manera retroactiva.

Aquest és un dels acords a què van arribar les dues parts, comú i sindicat, en una trobada que van mantenir la cònsol major, Conxita Marsol, i representants del Sitca, i en què la posició de la corporació després que la Batllia hagi dictat un aute que reconeix que la institució no va executar bé la sentència que considerava nul·la l’aplicació d’una rebaixa genèrica i global del 10% en les notes del GAdA del 2008-2009 va ser el centre del debat

El sindicalistes entenen que Marsol i el seu equip es vulguin garantir, com a corporació pública, la fermesa de la decisió judicial, però també temen que tot plegat obeeixi a una maniobra de dilatació de la cònsol. Per anar guanyant temps i no pagar, encara que són conscients que el darrer aute de la Batllia no és una condemna real a pagar, com tampoc no ho eren les resolucions que l’equip de Jordi Minguillón va donar per executades. Però sí que se sobreentén que abonar el GAdA corresponent a les valoracions que es van fer al seu dia és l’única sortida possible.

Davant d’això, i per no demorar més temps, el Sitca vol aclarir en un parell de mesos, sota l’empara de la fórmula que es pacti, atès que no hi ha manera de complir el reglament del GAdA perquè d’ençà del 2010, quan s’haurien d’haver fet els primers pagaments, hi ha hagut molts canvis de departaments i de persones, quina és l’afectació real de la mesura. I així, quan arribi la resolució ferma, si és favorable a les pretensions dels treballadors, el comú no tingui cap excusa per no començar a abonar les primes actualitzades i, també, els endarreriments que hi ha.

-

Relacionat

El comú recorrerà contra la decisió judicial que considera mal executada la sentència del GADA de la capital
-

Relacionat

El sindicat de treballadors estarà vigilant perquè el comú de la capital no dilati encara més l’afer del GAdA
La cònsol d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, i la presidenta del sindicat de treballadors, Emi Matarrodona, durant la compareixença conjunta.

Relacionat

Comú i funcionaris d’Andorra la Vella aniran del bracet per resoldre l’afer del GAdA d’una vegada per sempre

Comentaris

Trending