775006: el número de telèfon per saber els resultats dels tests d’anticossos

Comencen a arribar els SMS amb mini-dades sobre les proves, que tan sols indiquen que la persona en qüestió no mostra signes d’infecció o que en cas contrari cal contactar amb el metge referent

-
-
Com ja van advertir els experts del ministeri de Salut i promotors del disseny del cribratge massiu, avui persones que els darrers dies s’han sotmès al test d’anticossos han començat a rebre els missatges de text al mòbil (SMS) en què se’ls informa d’una petita referència en relació als resultats obtinguts. En qualsevol cas, i mentre no se solucionen els problemes amb la plataforma telemàtica on també s’haurien de poder consultar els detalls dels resultats, la via més directa és un número de telèfon: 775006. 

El número correspon al ministeri de Salut i és el que obre la porta a detalls més concrets que no pas l’SMS. La sorpresa pot venir si es pensa que haurà de passar uns grans protocols abans que li siguin facilitades les dades per allò de garantir-ne la protecció. Cap ni un. En principi n’hi ha prou amb facilitar el número censal, el de la CASS. Per si un cas, tingui a l’abast el número aleatori que li van facilitar el dia que va anar a fer-se la punxada. La trucada, fins ara, ha estat força àgil i la informació és molt més precisa que l’SMS.

Tal i com ha indicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, el missatge de text al mòbil informa que s’és compatible amb la malaltia i es demana que es contacti amb el metge referent perquè estableixi les pautes o, en cas contrari, s’indica que en aquest moment no evidencia signes d’infecció i en conseqüència que es mantinguin totes les mesures de protecció “fins que no disposem del segon test” perquè ara per ara només es pot donar “un resultat molt fred”.

El titular ministerial ha tornat a insistir que no serà fins al conjunt dels dos tests que es pugui fer una anàlisi més acurada tant de l’estat epidemiològic global com de l’individual. I també ha remarcat que els tests, les proves d’anticossos, no són diagnòstiques però sí que ajuden al diagnòstic. La facilitació de les dades, per molt fredes que semblin, haurien de contribuir a frenar la desafecció. Les darreres hores s'haurien enviat uns 18.000 missatges relatius als 22.000 tests ja realitzats fins ara.

Diversos ciutadans, després del primer test i havent passat hores sense rebre cap resultat, s’estaven plantejant no acudir ja a la segona tongada de proves. S’espera que amb la resolució de la situació, havent solventat ja en part els problemes telemàtiques per a la facilitació dels resultats, el malestar es freni. I, per cert, la xifra i la lletra que apareixen dins d’uns claudàtors [ ] a l’inici del text de l’SMS que pugui rebre corresponen als dos darrers dígits del seu cens. Del seu número de la CASS.

Comentaris (12)

Trending