Clam perquè els bancs rebaixin o suprimeixin les comissions que cobren als particulars mentre duri la crisi

Especialment costós és el gravamen que s’aplica a les transferències que es fan cap a bancs estrangers ara que no es pot acudir a sucursals dels països veïns

-
-
Tant a través de les xarxes socials com via peticions internes o sol·licituds individuals, nombrosos ciutadans del país estan demanant a les entitats bancàries que mentre durin els efectes de la crisi derivada del coronavirus rebaixin les comissions que cobren a quantitats insignificants o bé que les suprimeixin. En molts casos, es tracta de comissions de molt recent implantació al Principat que ja havien generat fortes crítiques perquè malgrat que en altres països era habitual, a Andorra, per al client local, no s’havien aplicat.

Davant dels moments econòmics complicats, els ciutadans s’estan mobilitzant per reclamar substancials rebaixes o supressió d’aquestes comissions. Totes preocupen molt. Però n’hi ha una que ara mateix, les diverses fonts consultades, consideren del tot abusiva i ineludible. És la que cobren totes les entitats bancàries del país per transferir diners a bancs estrangers, comissions que són percentualment molt elevades, segons les fonts.

En aquest sentit, hi ha molts ciutadans del país, recorden les fonts, que per fer gestions diverses tenen comptes oberts en entitats dels països veïns. Periòdicament, acudeixen a sucursals d’aquestes entitats -per exemple a la Seu- per dur a terme les operacions escaients (posem el cas, passar la pensió de manutenció a un fill o filla que visqui a l’Estat espanyol). Ara, amb les estrictes ordres de confinament i no mobilitat, qualsevol transferència que es faci des d’Andorra a un banc forà està gravat amb unes comissions que es demana que es redueixin o directament s’eliminin.

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, ha explicat que la qüestió de les comissions s'ha posat sobre la taula de l'Andorran Banking en el marc de les diverses reunions que s'han mantingut. Però que ara per ara no hi ha cap decisió presa. A més, ha deixat clar Jover, en el cas de les transferències a l'estranger també depenen aquestes comissions de l'entitat receptora.

 

Comentaris (9)

Trending