Clam a Encamp perquè s'evitin tractes desiguals després de l'acomiadament d'un agent de circulació

Comentaris

L’acomiadament d’un agent de circulació per part del comú encampadà ha obert un notable debat a la parròquia, i especialment entre els càrrecs institucionals d’Encamp, que consideren que aquella decisió suposa haver de filar molt prim a partir d’ara i no deixar passar cap conducta poc adequada entre els treballadors públics. De fet, algunes fonts ja han assegurat que caldria fer un seguiment acurat de, com a mínim, dos funcionaris més.

La decisió de fer fora l’agent del servei de circulació el va adoptar, en primera instància, la comissió de recursos humans de la corporació. I en la darrera sessió de consell tots els grups que hi ha representats al comú hi van votar favorablement, segons que han explicat fonts comunals. Tot i que les sessions són públiques, la decisió no va transcendir obertament. El fet que l’Altaveu se’n fes ressò ha encès un debat que semblava que no hi havia de ser vist que totes les formacions (DA, PS i Ld’A tenen representació a la corporació parroquial d’Encamp) van avalar l’acomiadament.

Segons les fonts consultades, el comú era conscient de la problemàtica que afectava l’agent des de feia molt temps. I se l’havia advertit en moltes ocasions. De fet, des de feia uns tres anys, des de la corporació, se l’hauria intentat ajudar per tal que superés les seves suposades addiccions. El fet que el primer dia d’aquest 2017 el treballador comunal es presentés al servei acompanyat d’un evident estat d’embriaguesa va ser la got que va fer vessar el vas i, des de llavors, la situació ja no va tenir marxa enrere.

No obstant el suport unànime a la decisió, algunes veus representades al comú han estat demanant les darreres hores, en fòrums tancats o en en espais públics, que a partir d’ara no s’adoptin dobles filtres a l’hora de mesurar comportaments inadequats en l’exercici de la funció pública. I que si una vegada donat un cert marge de confiança el treballador manté la seva conducta s’obrin els expedients escaients o, fins i tot, es decideixi l’acomiadament del mateix tal i com s’ha fet en el cas de l’agent de circulació.

Comentaris

Trending