Ciutadans Compromesos s’encalla en la voluntat de ser l’aixopluc de tot el centredreta massanenc

Les exigències demòcrates no són acceptades per la plataforma parroquial, que també voldria incloure liberals, verds i terceravia

-
-
Les converses perquè Ciutadans Compromesos (CC) acabi esdevenint -o no- la gran plataforma comunal del centredreta massanenc no acaben de reeixir. Fins al punt que s’ha fet creu i ratlla als contactes realitzats fins ara i dilluns es començarà a parlar des de zero amb la voluntat d’intentar trobar un acord. CC pretén ser la única marca, un objectiu que topa amb les exigències de Demòcrates. La llista comunal hauria d’incloure també representants liberals i d’Els Verds.

Per començar, hores d’ara no hi ha un cap de llista clar. Malgrat que sí que s’ha posat sobre la taula el nom d’Olga Molné, actual cònsol menor, aquesta opció no acaba de quallar. Entre altres coses perquè la pròpia Molné no veu clar encapçalar el projecte que ha d’agafar el relleu a David Baró. Però aquest és un escull menor hores d’ara. Ciutadans Compromesos vol ser l’única marca, la plataforma aglutinadora que ha estat fins ara. I com a mínim el comitè local de DA ha exigit que les sigles i el logotip de la formació ‘taronja’ apareguin encara que sigui en segon terme.

“A CC som gent transversal que no creiem que hi hagin d’aparèixer logos; ni de terceravia, ni de Liberals ni de Demòcrates”, asseguren fonts de la formació parroquial que admeten que les exigències de DA no s’han acceptat. Tampoc quant a la composició de la llista. Els demòcrates, segons algunes fonts, demanaven poder triar les persones que ocuparien els llocs parell de la candidatura. “Volem gent vàlida per sobre de la seva pertinença a partits”, indiquen les fonts. Per ara, doncs, no hi ha acord. Tampoc no hi ha lloc per encabir tantes sensibilitats. O millor dir, representants de tantes sensibilitats. 

Per tot plegat, els representants d’una banda i de l’altra -Ciutadans Compromesos i Demòcrates són els que mantenen contactes més ferms i alhora enfrontats- s’han emplaçat a noves reunions la setmana que ve tornant a iniciar-les des del punt de partida. És a dir, sense apriorismes. Les fonts consultades han reconegut que ara mateix sembla complicat un acord ampli, però tampoc no és gaire viable que DA acabi confeccionant una llista al marge de CC. 

Menys encara després dels resultats de fa quatre anys. Però els demòcrates creuen que des de CC se’ls ha de donar un millor tracte del que estan rebent, més encara quan van renunciar a presentar llista territorial a la Massana en les passades eleccions generals del 7 d’abril. 

Comentaris (1)

Trending