Cinca força un canvi d'hora per evitar ser 'caçat' a l'entrada de la Batllia en anar a declarar pel 'cas Orfund'

Comentaris

Cinca força un canvi d\'hora per evitar ser \'caçat\' a l\'entrada de la Batllia en anar a declarar pel \'cas Orfund\'
Cinca força un canvi d\'hora per evitar ser \'caçat\' a l\'entrada de la Batllia en anar a declarar pel \'cas Orfund\'

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha forçat un canvi en l’hora per a la qual inicialment estava citat per declarar davant la magistrada del Tribunal de Corts Concepció Baron pels fets relacionats amb la fonedora Orfund i així ha evitat ser fotografiat a l’entrada a la seu de la Justícia, a l’edifici de les Columnes. 

Inicialment, Cinca havia de comparèixer davant de la magistrada aquesta tarda. Finalment, segons diverses fonts, hauria prestat declaració aquest migdia. El ministre estava acompanyat dels advocats Daniel Arqués i Concepció Criado. El fet que no hagués de participar cap altra part en la compareixença facilita un canvi d’horari i, més encara, que ningú no se n’hagi assabentat, una circumstància que ha aprofitat per estalviar-se que mitjans estrangers, eventualment, es poguessin fer ressò de la seva aparició a la seu judicial.

Cinca sempre ha mantingut que l’exposat pel querellant, l’expresident d’Orfund Joan Samarra, era fals. No obstant això, la querella presentada per Samarra i admesa a tràmit els darrers dies de gener, estaria complementada per un segui de documents que vincularien suposadament l’avui ministre i el llavors director general d’Orfund en relació amb el que l’expresident del grup empresarial manté. El ministre hauria declarat durant més de dues hores i no hauria evitat cap de les preguntes que li ha formulat la instructora, segons ha avançat Andorra Televisió citant fonts de la defensa de Cinca, que s'hauria refermat en la seva plena innocència i en la sorpresa d'haver d'explicar-se ara per uns fets ocorreguts fa un parell de dècades.

Samarra va explicar la setmana passada a la magistrada que quan va saber que Cinca havia estat l’apoderat de la societat panamenya Mariette Holdings va lligar caps i va intuir on haurien anat a parar els beneficis obtinguts amb la ‘desaparició’ de diversos lingots d’or. Samarra va haver d’explicar també molt bé a la jutge del Tribunal de Corts l’entramat societari que configurava el Grup Orfund.

Comentaris

Trending