Cinca assegura que les avaries a Andorra Telecom "no tenen res a veure amb una falta d'inversió"

Comentaris

Cinca assegura que les avaries a Andorra Telecom \"no tenen res a veure amb una falta d\'inversió\"
Cinca assegura que les avaries a Andorra Telecom \"no tenen res a veure amb una falta d\'inversió\"

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha garantit que les incidències que han afectat els darrers dies Andorra Telecom “no tenen res a veure amb una falta d’inversió”. El titular ministerial ha recordat que “mai no s’ha deixat de fer cap inversió per un problema de finançament” i ha situat l’avaria de dilluns en el marc dels “canvis tecnològics que s’estan implantant”. Cinca no s’ha referit en cap moment a la possibilitat de compensar els afectats i només ha afirmat que “no vull banalitzar ni molt menys” les anomalies perquè “han comportat molts problemes a les empreses”. El ministre també ha reconegut certes dificultats telemàtiques  a l’administració tributària, però les ha circumscrit en els problemes del dia a dia, sense donar-los més transcendència.

Cinca, que ha preferit no entrar en qüestions tècniques que se li escapen, ha destacat la capacitat d’inversió de l’operadora pública. I ha recordat que deu ser l’única companyia de l’entorn geogràfic que pot assumir projectes de quantia elevada amb recursos propis. El ministre ha recordat que Andorra Telecom “té més de 200 milions d’euros en reserves” i que tot i fer inversions del nivell de The Cloud que s’afrontaran en els propers exercicis, el nivell de reserva quedarà per sobre dels 150 milions durant tot el procés, fins i tot en els exercicis en què el desemborsament sigui més important i això “sense alterar les inversions tecnològiques” que s’hagin d’afrontar. Per tant, ha destacat el ministre portaveu, “no és bo insistir en aquesta idea que amb segons quines inversions es descapitalitza” la societat. Perquè en opinió seva no és cert. 

 “Estem en l’àmbit de qüestions associades a la pròpia evolució tecnològica, que pot acabar generant aquestes errades”, ha afirmat Cinca en relació a la motivació de les avaries, sobre la qual no ha anat més enllà. El ministre ha afirmat que els darrers esdeveniment, com altres episodis de dificultats previs, són motiu de preocupació del titular d’Administració Pública, Telecomunicacions i Transports, Jordi Alcobé, que alhora presideix Andorra Telecom. Una preocupació, ha afirmat el portaveu governamental, que no només ha estat traslladada als principals executius de la societat pública si no que ells mateixos ja comparteixen des del moment inicial.

Comentaris

Trending