Cinc detinguts en una operació contra el contraban de tabac a l'Alt Urgell

Comentaris

Cinc detinguts en una operació contra el contraban de tabac a l\'Alt Urgell
Cinc detinguts en una operació contra el contraban de tabac a l\'Alt Urgell

La guàrdia civil ha intervingut a l'Alt Urgell en el marc de l'operatiu 'Sangla' un total de 53.563 paquets de tabac de contraban, valorats en 223.184 euros, i ha detingut a cinc persones, residents a les demarcacions de Lleida i Tarragona, a les quals se'ls imputen els delictes de contraban, contra la salut pública, pertinença a grup criminal, desobediència, conducció temerària i falsificació de plaques de matrícula. La majoria del tabac, en concret 49.038 paquets, va ser comissat el 20 de febrer a la C-14 quan era transportat a l'interior d'una autocaravana. A més, la guàrdia civil va intervenir a un altre membre de la banda altres 4.525 paquets de tabac de contraban i en tres registres en un habitatge, una granja i en un recinte rústic situats a l'Alt Urgell, 520 grams de marihuana, 21,75 grams de cocaïna, 6.820 euros en metàl·lic i dues armes llargues de caça.

La guàrdia civil va iniciar una investigació després de detenir un presumpte membre de la banda, al qual el cos va intervenir 4.525 paquets de tabac de contraban. Arran de la detenció, la policia va establir un dispositiu de vigilància per tal de localitzar la resta dels integrants. Així, el 20 de febrer durant un control a la carretera C-14, els agents van sospitar d'una autocaravana amb matrícula estatal que anava precedida d'un altre vehicle que podria estar fent tasques de vigilància. La guàrdia civil va iniciar un seguiment a distància amb l'objectiu de comprovar la destinació dels dos vehicles per poder comprovar si estaven transportant tabac de contraban.

Fonts policials han explicat que el conductor de l'autocaravana, en adonar-se de la presència policial, va accelerar la marxa durant uns quants quilòmetres fent cas omís als senyals d'aturar-se dels agents, arribant a posar en risc la seguretat d'altres conductors.

Una vegada interceptat el vehicle, els agents van comprovar que el conductor era un dels integrants del grup investigat, per la qual cosa després de la pertinent autorització judicial, van procedir al registre de l'autocaravana. El cos va localitzar al seu interior amagat entre els armaris i buits naturals del vehicle 49.038 paquets de tabac de contraban de diverses marques. 

Posteriorment, la guàrdia civil va dur a terme diversos registres en un habitatge, una granja i en un recinte rústic situats a la comarca de l'Alt Urgell, on va comissar 520 grams de marihuana, 21,75 grams de cocaïna, 6.820 euros en metàl·lic, dues armes llargues de caça, diverses matrícules falses, a més de cinc vehicles que els delinqüents utilitzaven per transportar el tabac. Així mateix el cos va procedir a la detenció d'altres quatre membres de l'organització.

Els cins detinguts, el tabac intervingut, els objectes i els vehicles utilitzats, així com les diligències instruïdes, van ser posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció número 1 de la Seu d'Urgell. Tot i això, la investigació segueix oberta ja que la guàrdia civil no descarta noves detencions. 

Més de 6 milions de paquets de tabac comissats

La guàrdia civil va dur a terme durant l'any 2015 un total de 13.165 actuacions en matèria de tabac que van donar com resultat el comís de 6.239.531 paquets de cigarrets i de 46.559 de cigars o puros. En aquestes intervencions van ser detingudes 142 persones, altres 4 investigades i 12.598 denunciades administrativament com autores d'infraccions relacionades amb el contraban de tabac.

 

Comentaris

Trending