Céline ‘Nina M’: “Aquest 2018 serà clau per veure el camí que agafo”

La cantant laurediana llança aquest dimecres el primer senzill del que hauria de ser un nou treball discogràfic; ‘Je te laisse là’ és una barreja de pop, estètica urbana i sons llatins

-
-

Dimecres, 10 del matí, Spotify. Són les tres principals coordenades que té ara mateix en ment la laurediana Céline Montel. Rebatejada com a Nina M per aquesta nova etapa musical, la cantant llança el senzill ‘Je te laisse là’, la primera peça del que ha de ser un nou treball discogràfic. Més gran o més petit. “Si el primer ‘single’ funciona, al setembre anirem a per l’àlbum”, manté Montel des de París, on ha establert els darrers mesos el seu centre d’operacions. “Aquest 2018 serà clau per veure el camí que agafo”, afirma contundent.

Nina Ross, el nom artístic hereu del concurs ‘Génération Goldman’, ha passat a millor vida. Les presses i els maldecaps sorgits arran d’arribar a la final d’aquell certamen i els compromisos professionals contrets posteriorment, també. Tot plegat, “m’ha servit molt per madurar i saber què volia. Era molt ingènua. Ara sé el que no vull”. I una de les coses que no vol és que li marquin constantment el rumb. D’aquí que el projecte que té entre mans l’hagi supervisat ella molt directament. “M’he ocupat de tot. Fins a l’estilisme del clip. Intento involucrar-me al màxim. I donar peu, així, a un projecte el més personal possible”.

Montel assegura que després de l’experiència de ‘Génération Goldman’ ha madurat molt i ara té clar què és allò que no vol

‘Je te laisse là’ apareixerà dimecres a Spotify acompanyada d’una forta promoció que es veurà incrementada l’agost amb l’aparició d’un videoclip que es difondrà, inicialment, per Youtube. El clip s’ha enregistrat a Lió, que és on té la seu la productora triada per Céline. El senzill d’arrencada és un exemple evidentíssim, explica la cantant, d’aquell estil, d’aquella línia musical, en la qual se sent còmoda. I que Montel, Nina M, defineix amb tres paraules: pop, urbà i llatí. El tema és en francès -“la vida m’ha portat aquí, i és on aparec a totes les ràdios, televisions, webs… és on tinc els contactes…”- però incorpora alguna tornada en espanyol tot picant l’ullet al públic argentí. Tot estratègia. 

La peça ha estat treballada molt a consciència amb compositor i lletrista triat de manera molt personalitzada per la cantant. Un mes i mig de feina, d’estudi. Sense parar. La lletra “és bastant personal, força autobiogràfica”. Trobar la direcció i la sonoritat que la cantant laurediana pretenia no ha estat gens fàcil. El camí, més aviat llarg. “Tornar a començar no és gens fàcil. És fàcil caure malament”. Però ara, assegura Céline Nina M “faig el que m’agrada i prenc les meves decisions”.

L’artista molt vinculada a París s’involucra molt més personalment en els projectes fins al punt de ser la lletra del ‘single’ molt autobiogràfica

Té altres temes començats a treballar. Però tot està pendent de la resposta del públic a aquest primer treball. El que es llança aquest dimecres. La promoció serà força intensiva. I quan al setembre arribi el plat fort del component més visual, és quan es començarà a decidir si entra a l’estudi per anar produint més cançons o no hi entra. “Jo hi crec”, manté ferma Céline. Les plataformes digitals, les noves tecnologies, permeten una forma de treball impensable fa uns anys. Es poden rebre els inputs de forma més directa i afinada. També és més fàcil caure per molt amunt que t’hagis enlairat.

I amb un projecte tant personal com el que posa en marxa amb ‘Je te laisse là’ i aquesta barreja de pop, moviment urbà i sons llatins, Céline Montel espera portar la promoció al Principat el setembre. Sempre s’ha sentit molt ben acollida a casa i pensa que aquesta vegada serà igual. Encara no té clar exactament què farà, encara que una aposta és fer un petit concert al Hard Rock Cafè, on ja li han demanat ‘cita’. Presentar el senzill i posar damunt l’escenari algunes de les moltes versions que sovint entona. Tot en l’aire, encara, però. Menys la cita amb l’Spotify d’aquest dimecres.

-

Relacionat

La laurediana Céline Montel ‘Nina’ llança dimecres el primer senzill d’un nou treball

Comentaris

Trending