Cd'I Liberals ressalta que els darrers anys s'han obert més comerços que no han tancat a la capital

Comentaris

Cd\'I Liberals ressalta que els darrers anys s\'han obert més comerços que no han tancat a la capital
Cd\'I Liberals ressalta que els darrers anys s\'han obert més comerços que no han tancat a la capital

Coalició d'Independents (Cd'I) Liberals a Andorra la Vella celebra que "els darrers tres anys s'ha aconseguit revertir la tendència negativa dels cinc anys previs" i s'han obert a la parròquia més comerços que no pas s'han tancat. Així ho ha dit el candidat a cònsol menor de la formació, Víctor Pintos, durant una trobada amb veïns del barri del Puyal, de Ciutat de Valls, Barri Antic, associació de comerciants del barri antic i Quatre Camins. Els membres de la formació liderada per Jordi Minguillón han volgut escoltar els suggeriments i neguits ciutadans en un acte en un restaurant del Cap del Carrer. L'objectiu era passar un missatge positiu respecte la situació del comerç a la capital. 

Victor Pintos ha explicat que "veníem d’uns anys en que la tendència va ser negativa: del 2008 al 2012 es van tancar més botigues que no pas es van obrir, però aquests darrers tres anys aquesta tendència s’ha revertit i, es cert que hi ha comerços que tanquen –com de fet passa a totes les ciutats- però el saldo es positiu.” I ho ha exemplificat amb dades: tant l’any 2014 com el 2015 parlem d’un saldo positiu de 75 i 79 comerços de més, respectivament. Més xifres: mentre l’any 2008 es va tancar amb un saldo negatiu de 75 botigues menys, és a dir, hi va haver 267 baixes per només 192 altes. Aquest darrer any 2014, aquesta xifra de 75 comerços va ser positiva, és a dir, es van obrir 283 botigues per 208 que van tancar. I amb el que portem d’any 2015 el saldo es positiu en 79 nous comerços.

I encara si s'anés més lluny, segons les dades de Cd'I Liberals i malgrat la gran davallada dels anys més durs de la crisi econòmica, el saldo en el període de 2008 a 2015, continua essent positiu pel que fa al nombre de nous comerços. Així, durant els darrers vuit anys, hi ha hagut 1948 baixes i 2000 altes, amb un saldo positiu de 52 nous comerços. “El comú ha treballat aquests darrers anys per aconseguir trobar espais de diàleg amb els diferents representants de l’àmbit empresarial i comercial, però segurament encara hem de fer més", ha afirmat Víctor Pintos, que hi ha afegit: "Quan dic més em refereixo a que ja no sols els hem d’escoltar nosaltres i hem de ser receptius a les seves inquietuds. També cal que s’escoltin entre ells, que intercanviïn opinions, necessitat, propostes, doncs no és fàcil arribar a solucions consensuades.”

Ha confirmat que s’han fet i seguiran fent accions de dinamització, promogudes pel comú amb la complicitat del sector privat, amb l’objectiu que reverteixin també en altres nuclis de la parròquia com Santa Coloma. I també ha enumerat els punts del programa en que el comerç és un objectiu prioritari. Per exemple, redactar un pla estratègic per al desenvolupament econòmic, social i cultural; col·laborar amb Andorra Turisme Sau i la resta de corporacions locals per implantar el Pla estratègic de turisme de compres a Andorra; seguir col·laborant amb totes les associacions comercials per dur a terme activitats als nostres carrers; i fomentar mitjançant el 'Convention Bureau' l’explotació del centre de congressos. 

Comentaris

Trending