CCOO denuncia el director del Maria Moliner per vulnerar les llibertats sindicals

Ha enviat escrits al ministeri d'Educació i a la Fiscalía General espanyola perquè se li obri un expedient i se li imposin sancions

-
-
El sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha denunciat davant la Fiscalía General espanyola i del ministeri d'Educació d'aquell país al director del col·legi espanyol María Moliner per quatre faltes que consideren greus: tota actuació que suposi discriminació, l'adopció d'acords manifestament il·legals, l'obstaculització a l'exercici de les llibertats públiques i drets sindicals i la violació de la neutralitat o independència polítiques, utilitzant les facultats atribuïdes per influir en processos electorals de qualsevol naturalesa o àmbit.

CCOO considera que el director del María Moliner, Javier Alfaya ha dut a terme irregularitats gravíssimes i que, per tant, demana que s'obri un expedient i que se li imposin les corresponents sancions administratives i penals que es puguin derivar de les seves actuacions. La federació sindical andorrana de CCOO ha fet sempre un seguiment exhaustiu del centre educatiu, després del tancament de les escoles de la Massana i de Sant Julià de Lòria. En el primer curs del centre integrat ja van advertir que "el seu èxit dependrà de la seva capacitat per oferir una educació de qualitat, democràtica, participativa, integradora, una educació motivadora, amb valors ètics i morals, que respongui a les necessitats i interessos dels alumnes. De no ser així, es convertirà en un centre residual amb moltes possibilitats de desaparèixer".

El primer curs (2016-17) va ser complicat però poc a poc semblava que les coses es posaven a lloc. Fins que ara, coincidint amb el final del curs 2018-19, CCOO ha denunciat davant la Fiscalía General espanyola i el ministeri d'Educació d'aquell país al director del col·legi espanyol María Moliner per quatre faltes que consideren greus: tota actuació que suposi discriminació, l'adopció d'acords manifestament il·legals, l'obstaculització a l'exercici de les llibertats públiques i drets sindicals i la violació de la neutralitat o independència polítiques, utilitzant les facultats atribuïdes per influir en processos electorals de qualsevol naturalesa o àmbit.

En l'escrit presentat a la ministra d'Educació i Formació Professional en funcions d'Espanya i la Fiscalia General, s'acusa el director d'haver segrestat la propaganda electoral de CCOO, d'haver negat als treballadors el permís per anar a votar en les eleccions sindicals o a valorar negativament la funció docent d'una afiliada al sindicat. Segons el sindicat, Javier Alfaya ja va ser imputat pel Jutjat de Primera Instància de Melilla per presumptes delictes de prevaricació comesos durant les eleccions generals del 2008, quan era subdirector general de Polítiques Actives d'Ocupació del Sector Públic d'Ocupació Estatal, proposat pel PSOE.

 

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending