Cau a Madrid una banda que havia robat cotxes i n'introduïa peces a Andorra

L’organització es dedicava a sostreure vehicles per encàrrec de tallers que necessitaven peces determinades; hi ha 22 detinguts i s’han trobat restes d’automòbils de diversos països

-
-
La guàrdia civil ha desarticulat una banda perfectament organitzada que es dedicava a robar vehicles, a desmuntar-los i a vendre’n les seves peces. De fet, la majoria de vegades sostreien els automòbils a partir d’encàrrecs fets per tallers. Entre les peces que s’han recuperat n’hi ha de cotxes matriculats al Principat, amb la qual cosa el cos armat espanyol dóna per fet que el grup o bé va robar cotxes a Andorra o bé se’n va endur vehicles de persones residents al país que al seu dia havien estat en indrets propers a la capital espanyola. Sobretot, però, s'ha pogut acreditar que la banda venia peces robades a un taller del Principat.

De fet, l’organització, que com a mínim composaven les 22 persones que han estat detingudes, solia operar de nit i en l’extraradi de Madrid, en poblacions com ara Aranjuez. Ara bé, quan calia també es desplaçaven en províncies properes com Toledo o Àvila per poder donar compliment als encàrrecs que els feien uns dos-cents tallers de tot Espanya. L’organització robava el cotxe que els interessava i en poques hores el tenia desmuntat. Servia la peça o les peces sol·licitades i, normalment, la resta del vehicle el desballestava i el guardava en magatzems.

L’operació duta a terme per la guàrdia civil ha permès recuperar 32 vehicles que feia poc que haurien estat robats i que estaven en procés de desmuntatge. A més a més, en el local d’emmagatzematge s’han localitzat milions de peces corresponents, com a mínim, a 600 vehicles. S’haurien trobat parts d’automòbils a Andorra, França, Alemanya, Suïssa, Suècia i Dinamarca. En conjunt, el material recuperat pel cos de seguretat espanyol estaria valorat en uns dos milions d’euros.

La guàrdia civil ha trobat documentació que acredita la introducció de peces al Principat, atès que hi hauria paperassa que justifica la venda de les parts del vehicle a un taller ubicat al país però del qual no n'ha transcendit cap element més. La policia andorrana no té constància de l'afer atès que l'institut armat espanyol en cap moment ha contactat amb Andorra. L'interessava desmantellar el grup que robava els cotxes i no pas anar a 'sancionar' els tallers que hi col·laboraven. Ara no es descarta que des del Principat s'obri una investigació paral·lela o complementària.

Etiquetes

Comentaris

Trending