Canillo i la Massana tampoc retribuiran les hores extra del 2020

Els dos comuns aproven els decrets que traslladen als seus funcionaris les disposicions laborals incloses a les lleis òmnibus

L'edifici del comú de la Massana.
L'edifici del comú de la Massana.

Els comuns de Canillo i de la Massana han aprovat els decrets que adapten al seu personal les mesures laborals de les lleis òmnibus, així com altres disposicions necessàries davant la situació provocada per la crisi del coronavirus. Entre altres aspectes, i tal com ja s’ha fet a altres corporacions, i també a l’administració general, s’estableix que les hores extraordinàries que es facin durant el que resta de l’any no es pagaran sinó que únicament es podran recuperar amb temps de descans.

El comu massanenc ha aprovat el decret en la sessió celebrada aquest dimecres. El de Canillo ho va fer en una junta de govern que va tenir lloc la setmana passada. Tots dos textos, per exemple, adapten les disposicions de les lleis òmnibus pel que fa a la recuperació d’aquells dies de feina que, per culpa de les ordres de confinament, no es realitzin. També es flexibilitza l’horari de treball per “facilitar la conciliació laboral i familiar” i es facilita la possibilitat d’acollir-se a fer les tasques des del propi domicili.

En tots dos casos, s’indica que les hores extraordinàries realitzades a partir de l’1 d’abril i durant tot l’any 2020 no seran retribuïdes. Per tant, només es podran recuperar amb temps de descans, sense cap tipus d’increment. El comú massanenc allargar el termini per fer-ho fins al 31 de març del 2011. El canillenc encara dona una mica més de marge: fins al 30 de juny.

Totes dues corporacions també regulen la possibilitat que els seus funcionaris puguin acollir-se a un permís retribuït per tenir cura dels fills menors de 14 anys durant aquests dies de confinament i de tancament dels centres escolars. Canillo amplia aquesta opció també als treballadors que siguin considerat vulnerable.

Comentaris (1)

Trending