Canillo evidencia les ganes de poder triar i confia en la continuïtat demòcrata

La candidatura de Camp i Casal obté sis de cada deu vots vàlids, vencent amb comoditat però sense arrasar Objectiu Comú

Francesc Camp en emetre el vot.
Francesc Camp en emetre el vot.
Els electors de Canillo han evidenciat, gràcies a l’alta participació i als pocs vots que no han anat a alguna de les dues candidatures, que tenien ganes de poder triar entre més d’una proposta. Tot i això, la majoria dels votants s’han mostrat a favor de la continuïtat demòcrata, ara liderada per Francesc Camp. Sis de cada deu vots a candidatures han estat per Demòcrates. La irrupció d’Objectiu Comú ha estat prou bona, però no suficient per descavalcar els hereus de l’actual majoria.

Del 744 vots emesos, només 28 han estat blancs. La candidatura de Francesc Camp i Marc Casal, és a dir, Demòcrates, han obtingut el 59,72% dels vots a candidatures. En xifres absolutes han aconseguit 424 vots. Objectiu Comú d’Albert Torres i Dolors Cabot ha aconseguit 286 vots, el que a nivell percentual suposa un 40,28%. La participació s’ha situat pràcticament en el 71%.

El nou cònsol electe i qui serà cap de la minoria, Francesc Camp i Albert Torres, respectivament, han parlat per telèfon poc després de la finalització de l’escrutini. Tots dos, a la seva manera, estaven d’allò més contents. De fet, Camp ha reconegut de l’adversari que “un 40% el primer cop de presentar-se està molt bé”. El vencedor dels comicis espera que “hi hagi entesa al comú” i ha reconegut que manté una bona relació personal amb Torres. “La gestió comunal va més enllà de les ideologies” i “si hi ha bona predisposició” per part de la minoria “hi haurà mà estesa perquè més enllà de la política hi ha les persones”. Això sí, Camp ha recordat que hi ha un programa, el de Demòcrates, que cal aplicar.

De la seva banda, el líder d’Objectiu Comú s’ha felicitat perquè la ciutadania “ha pogut triar”. Per tant, des d’aquest punt de vista “també hem guanyat”. Albert Torres ha assegurat que entren al comú, que tindrà una minoria, una oposició, després de molts anys. “Serà una oposició constructiva, però hi serem”. El candidat alternatiu ha recordat que vèncer els demòcrates era complicat perquè “porten vuit anys i una maquinària engreixada”.CONSELLERS ELECTES


 

Comentaris

Trending