Canillo ‘celebra’ poder celebrar eleccions

Després de dues conteses electorals comunals amb una sola candidatura, Objectiu Comú, liderat per dos experimentats polítics canillencs vol plantar cara a Demòcrates

Els dos candidats a cònsol de DA, Francesc Camp i Marc Casal, amb els presentadors de la llista, Mònica Bonell i Jordi Casadevall.
Els dos candidats a cònsol de DA, Francesc Camp i Marc Casal, amb els presentadors de la llista, Mònica Bonell i Jordi Casadevall.
Canillo tindrà eleccions de veritat, aquest desembre. Després de dues conteses electorals monocolors, la parròquia podrà triar. Demòcrates (DA) s’aferra a un exministre i a l’actual conseller de Finances comunal per intentar mantenir l’hegemonia que ostenta des de fa mandats i mandats sota diferents sigles i persones. Però Francesc Camp i Marc Casal en aquesta ocasió hauran d’explicar el seu projecte de veritat perquè hi ha una “suma” d’altres persones que també tenen el mateix repte. El mateix Objectiu Comú.

Així es denomina la candidatura que lideren dos experimentats polítics canillencs. Tots dos amb experiència comunal. De fet, la número 2 de la llista, Dolors Cabot, va arribar a ser durant uns mesos cònsol menor i cònsol major. Cabot és la cara mediàtica d’un no tan mediàtic Albert Torres, que per qüestió d’estratègia -diguem-ho clar, Cabot no és canillenca de pota negra-, encapçala el projecte. Objectiu Comú es defineix a partir de quatre grans eixos: treball honest, dedicació total, transparència i proximitat amb el ciutadà.

La candidatura liderada per Torres i Cabot es ven com una marca blanca però ningú no amaga del tot i tampoc ningú no renega del suport que ha rebut obertament del Partit Socialdemòcrata (PS), que situa a la llista gent de la seva òrbita. Malgrat que fins a darrera hora la plataforma no s’ha pogut donar per tancada -de fet, fins diumenge-, el garbuix de noms s’ha garbellat durant dies. La seva primera victòria és poder-se presentar i trencar el ‘monocolorisme’. Com a mínim una segona candidatura garanteix l’obertura de finestres.

La parròquia surt guanyant pel sol fet que hi hagi competència: els seus representants comunals, siguin els que siguin, hauran de donar més comptes del que ho han fet fins ara

Camp, Francesc Camp, no podrà exercitar-se, ni en cas de victòria, amb l’opacitat dels seus predecessors, que han fet i han desfet gairebé com han volgut. Des d’aquest punt de vista, Canillo aquest dilluns ja ha guanyat. Els seus representants comunals, siguin els que siguin, s’hauran de trencar una mica més les banyes i oferir encara més comptes. Sigui qui sigui que guanyi tindrà fiscalitzador a l’altra banda de la taula. Camp pretén seguir l’herència deixada per Josep Mandicó i David Palmitjavila. 

De fet, l’exministre de Turisme té tres dels actuals consellers en la llista. L’aspirant a cònsol menor és un dels homes clau de la majoria actual. Cerni Pol i Rafel Casal també han tingut molta ascendència en el treball comunal del darrer mandat. Camp aconsegueix integrar algunes bones peces (Miquel Casal), furga en la trencadissa rival (Laura Riba) i ha trepitjat algun ull de poll (com per exemple deixar fora de l’equip l’actual responsable de Social, Rosa Maria Mandicó).

Camp i Casal, per bé i per mal, tenen experiència i coneixements. Camp i Casal, per bé i per mal, són els defensors d’un projecte que, de ben segur, ha aportat coses bones per a la parròquia però també suma desgast. Demòcrates té aquesta vegada adversari a les urnes. Però el seu primer rival, Objectiu Comú a banda, serà el seu propi llegat. El bagatge de la majoria que exerceix ara i el bagatge d’un exministre de fonts lluminoses, espais multifuncionals, ‘Cirque du Soleil’ i, sobretot a Canillo, de regulació d’apartaments turístics.   


Llistes de Canillo


DA Independents

1.- Francesc Camp 

2.- Marc Casal

3.- Miquel Casal Rossell

4.- Begoña Rubio

5.- Cerni Pol

6.- Anna Palmitjavila

7.- Rafel Casal

8.- Elisabeth Font

9.- Laura Riba 

10.- Gerard Carnicé 

Suplents: Sebastià Plaza i Maria Àngels Fernàndez  


Objectiu Comú

1.- Albert Torres 

2.- Dolors Cabot 

3.- Sergi Lucas 

4.- Dani Torres Hijos

5.- Vanessa Torres 

6.- Miquel Naudí 

7.- Carles Juan 

8.- Santi García

9.- Nahami Aleix 

10.- Robert Lindsay Daniel

Suplents: Sara Rodrigues i Raquel Puigcernal


Els resultats del 2015

 

Comentaris (2)

Trending