Campanya a Change.org per demanar un canvi en la decisió sobre les POB

Els signants denuncien que la solució adoptada de comptar només la Nota d’Avaluació Contínua és injusta i demanen que es faci una mitja dels dos anys de totes les assignatures

La petició a Change.org.
La petició a Change.org.

Els alumnes que s’han vist afectats per la suspensió de les Proves Oficials de Batxillerat (POB) volen fer pressió per aconseguir que se’ls escolti i que el ministeri d’Educació reconsideri la decisió adoptada i, sobretot, la forma d’obtenir la qualificació final d’aquesta etapa acadèmica. Per això, han engegat una campanya de recollida de suports que es vehicula via la plataforma web Change.org. Remarquen que la seva voluntat és poder millorar la nota per poder accedir als estudis universitaris desitjats.

En la motivació de la campanya, els impulsors expliquen que “som un grup d’alumnes (...) que ens sentim en un moment d’incertesa i de desconcert davant dels diversos canvis que s’han efectuat en aquests últims dies arrel de la Covid-19”. Tot i ser conscients que “les decisions són difícils de prendre”, entenen que “la solució trobada no és justa pel fet que només es té en compte l’última avaluació”. Alerten que hi ha estudiants que “s’han quedat amb una nota de tall molt baixa i ho tenen més difícil per millorar-la”.

Posen en relleu que “hi ha alumnes que han suspès aquells exàmens d’assignatures que els ajudaven a millorar la nota de tall de final de batxillerat”. També expliquen que hi ha estudiants que “durant els dos anys han obtingut avaluacions més positives” i que, en la darrera “per mala sort o per mals moments l’última els hi ha sortit malament”. Així, amb la mesura “surten perjudicats”.

Per tant, plantegen una alternativa.”Potser seria una opció més equitable el model que s’ha fet servir per als alumnes de Formació Professional; és a dir fer una mitja de totes les avaluacions al llarg dels dos anys”, indiquen. D’aquesta manera, entenen, “es valoraria el procés de treball dels alumnes en tota l’etapa i no només en l’última”.

La proposta es va publicar fa un parell de dies a la plataforma i està dirigida directament al Govern. Per ara, ja ha sumat 200 signatures de suport.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending