Campanya a change.org per demanar una passarel·la i una rampa d’accés des d’Engolasters al Pont de la Tosca

Els impulsors denuncien que actualment qui vagi en cadira de rodes o amb cotxet de bebè ha de baixar fins a la rotonda del despatx de policia per arribar a Escaldes

L'actual escala metàl·lica poc accessible a la zona de l'avinguda.
L'actual escala metàl·lica poc accessible a la zona de l'avinguda.

Una iniciativa engegada a Change.org vol recollir suports per reclamar la construcció d’una passarel·la i rampa per a vianants que permeti als veïns de la zona d’inici de la carretera d’Engolasters arribar amb certa facilitat a la part alta d’Escaldes-Engordany. La petició posa en relleu que, actualment, qui ha d’anar amb cadira de rodes o amb un cotxet de bebè només té l’opció de baixar per la general fins a la rotonda del carrer Ciutat de Sabadell o bé agafar un autobús.

En la petició, iniciada a la plataforma aquest dimecres, es defensa que “és necessari una rampa per poder accedir a la part alta d'Escaldes des de la carretera d'Engolasters”. Així, s’assegura que, actualment, “tant cotxets de bebè com cadira de rodes només tenen accés baixant fins a la policia”, fet que es fa encara més complicat de tornada, ja que és costa amunt. L’alternativa, asseguren, és “agafar un autobús i pagar 1,90 euros”.

Tània Rubia, que és la impulsora de la recollida de suports, explica que, actualment, des de la carretera general 2 fins al final de l’avinguda Pont de la Tosca els vianants només poden baixar o pujar via unes escales metàl·liques bastant atrotinades. Evidentment, totalment inaccessibles per algú que vaig amb cadira de rodes o que porti algun element com ara un cotxet de bebè o un carro de la compra. L’alternativa de fer-ho arribant fins a la rotonda és molt arriscada, ja que no hi ha vorera.

Al seu entendre, la solució “més adient” per resoldre aquest punt problemàtic seria, en primer lloc “una passarel·la per sobre la carretera” general 2, a l’estil de la que es va construir davant l’estadi Comunal. Aquest element hauria de finalitzar en “una rampa” que permetés els seus usuaris accedir directament a l’avinguda Pont de la Tosca. Per ara, la campanya, engegada aquest dimecres al matí, ja ha recollit una desena d’adhesions.

La campanya és accessible a través d'aquest enllaç.

Comentaris (3)

Trending