Camp fa una crida per demanar apartaments on allotjar els temporers

El comú de Canillo ha reubicat ja 22 persones als espais cedits per mossèn Ramon i a altres habitatges però preveu que les necessitats es puguin incrementar en els propers dies

-
-

El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, ha fet una crida perquè empreses que disposin d’allotjaments turístics a la parròquia els ofereixin per poder acollir els temporers que es troben bloquejats a Andorra sense poder tornar al seu país. Per ara, ja es disposa dels espais cedits per mossèn Ramon i altres apartaments, amb un total de 22 persones que s’hi ha traslladat, però la previsió és que les necessitats es puguin anar incrementant. Per això, s’ha fet la petició a l’espera de poder anar avançant amb la repatriació.

Camp ha recordat que a Canillo “tenim una part important” dels temporers que han quedat atrapats sense possibilitat de tornar al seu país d’origen. En concret, “gairebé 700”, el que suposa el nombre més elevat de totes les parròquies. Per això, “hem creat un equip al comú” per fer seguiment de la situació i, entre altres coses, buscar llocs on es puguin reubicar aquells que tinguin dificultats d’allotjament.

L'equip format per la corporació per atendre els temporers ha rebut en només dos dies fins a 160 trucades

Per ara, ja hi ha dos espais habilitats. Per una banda, el casal Sant Serni, ubicat al nucli antic de Canillo, i una borda a Meritxell. Aquí hi ha espai per a una trentena, però el comú prefereix allotjar només una tercera part  seguint les indicacions de distanciament decretades pel Govern. Per tant, els nou inquilins actuals ja gairebé suposen la màxima ocupació prevista. Per l’altra, una empresa d’apartaments n’ha cedit uns quants, on s’han instal·lat tretze més.

Per tant, ja hi ha 22 temporers que es troben allotjats via les gestions realitzades pel comú. La sensació, però, és que les necessitats augmentaran. Camp ha explicat que en només dos dies s’han atès fins a 160 trucades i “hi ha casos que ens arriben que, per ara, poden aguantar un parell de setmanes, però tenen la preocupació per a més endavant”.

A banda, el que és una bona notícia, l’avió que hauria de sortir diumenge des de Tolosa, pot, però, suposar una altra complicació. “Hi ha grups que comparteixen apartament, dels quals hi ha persones que marxaran en aquest vol i altres que es quedaran. I aquests últims potser no poden afrontar el lloguer”, ha indicat Camp. Per tant, entre unes casuístiques i altres, es pot incrementar el nombre de temporers que necessitaran allotjament.

“Fem una crida a què ens cedeixin apartaments perquè ens faran falta uns quants”, ha comentat el cònsol major de la parròquia. I és que, ha indicat, “ja tenim 22 persones i això anirà pujant fins que no trobin formes de tornar al seu país”. En tot cas, ha recordat que el comú, amb els espais ja cedits, es farà càrrec de la neteja, de la llum i d’altres consums.

Etiquetes

Comentaris

Trending