Caçadors es plantegen demanar a l’administració que prohibeixi les ‘colles conflictives’

El control d’un menor andorrà i d’un no resident com a responsables d’haver abatut sengles isards sense tenir llicència de caça suposaria la infracció més greu de la Setmana cinegètica

-
-
Diversos caçadors es plantegen demanar a la federació, arran dels darrers incidents haguts a la Setmana de l’isard, que emprengui les mesures oportunes per tal que l’administració impedeixi la inscripció en properes edicions del certamen cinegètic per excel·lència de les colles suposadament més ‘conflictives’. La reiteració d’anomalies que cometrien un petit grup dels participants a la Setmana de l’isard estaria indignant la resta.

Ja al primer dia del certamen cinegètic es van detectar incidències que van fer que fins i tot la federació, pels seus canals de comunicació telemàtics interns, advertís que calia anar amb cura i evitar la infracció de les normatives. El control de dos caçadors que sense tenir llicència de caça al país havien abatut dos animals, tal i com ha avançat ‘Diari d’Andorra’, seria el cas més greu. Segons que ha pogut confirmar l’Altaveu, es tractaria d’un menor andorrà i d’un no resident que s’haurien atribuït la mort de dos animals que, això sí, en aquest cas estaven degudament anellats.

Però els responsables de la seva mort no tenien permís de caça degudament expedit al Principat i en conseqüència no haurien d’haver pogut participar de la Setmana de l’isard. Tots dos, segons les fonts, formarien part d’alguna de les colles que de forma reiterada, any sí any no, protagonitzen incidents de diversa índole durant el certamen cinegètic. En aquest sentit, les fonts consultades han assegurat que la gran majoria de colles actuen correctament. Però hi ha un petit nucli de grups, que a més sol ser reiteratiu, que contravé les normes tot sovint.

D’aquí que hi hagi sobre la taula el fet de plantejar a la federació l’adopció de mesures o de traslladar a l’administració la necessitat de buscar els mecanismes per poder, de facto, expulsar determinades colles de la participació de la setmana de caça. En poques setmanes s’hauria de celebrar una reunió de la junta de l’ens federatiu que aglutina caçadors i pescadors. Ara per ara, i de moment, la qüestió encara no està pas a l’ordre del dia.

Etiquetes

Comentaris

Trending