Busquen diners a Andorra d’un clan gitano dedicat al narcotràfic de droga

Els mossos i un jutjat de Barcelona investiguen les connexions dels Jodorovich amb cònsols honoraris per blanquejar diners; s’han demanat dades al Principat sobre comptes de 12 persones i 26 societats

Comentaris

Un dels registres dels mossos a la Zona Franca de Barcelona el 18 de setembre.
Un dels registres dels mossos a la Zona Franca de Barcelona el 18 de setembre.
Els mossos i un jutjat d’instrucció de Barcelona busquen a Andorra diners que suposadament serien el fruit de blanquejar els beneficis obtinguts del narcotràfic de la droga per part d’un clan gitano especialment conegut a la capital catalana. Hi hauria vinculats, presumptament, tres cònsols honoraris espanyols. Els de Mali, Albània i Croàcia. La investigació fa temps que s’arrossega i després d’un primer cop el 2017 una nova intervenció a mitjan setembre a la Zona Franca barcelonina hauria reviscolat el cas.

Segons que publica aquest dissabte ‘El Periódico de Catalunya’, la jutgessa que investiga l’afer que va suposar el 18 de setembre la detenció de quatre persones, que van quedar en llibertat amb càrrecs posteriorment, hauria sol·licita via comissió rogatòria a les autoritats judicials andorranes informació de comptes bancaris al Principat de dotze persones i 26 societats vinculades a la suposada xarxa que liderarien els Jodorovich. Un dels seus màxims representants, el president de la Federació d’Associacions Gitanes de Cataunya, Simón Montero Jodorovich, va ser un dels detinguts.

En total hi ha catorze persones investigades. Els mossos creuen que el dirigent gità, integrant d’un clan familiar històricament lligat al narcotràfic de droga, hauria fet aflorar els darrers temps un important quantitat de diners. I que per fer-ho, hauria dut a terme diverses operacions mercantils amb cònsols honoraris que presumptament haurien cooperat en l’establiment de negocis per tal d’encobrir, suposadament, l’origen que la policia creu il·lícit dels diners dels Jodorovich. Així, entre els investigats hi ha els cònsols honoraris a Barcelona de Mali, Albània i Croàcia. Tots empresaris catalans amb vincles amb els països en qüestió.

Els mossos basen les seves sospites en les enormes cauteles adoptades per tots els implicats i l’opacitat de les operacions fetes a moltes bandes. Més enllà dels comptes bancaris concrets, els investigadors consideren que la informació que es derivés d’aquests a Andorra podria també contribuir a treure l’entrellat de l’entramat societari que hi ha darrere del que consideren negocis tapadora d’activitats il·lícites.

Comentaris (2)

Trending