Budzaku reconeix que la situació a Catalunya no ajuda gens

El director-gerent d'Andorra Turisme mostra la seva preocupació davant la proximitat de la temporada d'hivern

-
-
El director-gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku ha reconegut aquest dimarts la seva preocupació per la situació que s'està vivint a Catalunya. Budzaku ho ha dit en la presentació de les novetats de les estacions d'esquí que s'ha fet aquest dimarts a Andorra la Vella.

Betim Budzaku diu que estan seguint l'evolució dels fets a Catalunya després de la sentència sobre el procés i tenint en compte la proximitat de la temporada d'esquí que podria començar la segona quinzena de novembre. També hi ha la festa del primer de novembre i la de la Puríssima.

La preocupació del director-gerent d'Andorra Turisme és comprensible si es té en compte que el nombre de vehicles que ha entrat al país durant el mes de setembre ha estat de 354.596, fet que suposa una variació percentual negativa respecte al mes de setembre de l'any anterior del 4,6%. El total de turismes presenta una disminució del 4,6% i el de vehicles pesants del 2,1%, segons les dades fetes públiques aquest dilluns pel departament d'estadística del Govern.

Tal com indiquen aquestes dades, els turismes provinents d'Espanya han tingut una variació percentual negativa del 6,4% mentre  que els que procedien de França van caure un 1,6%. Pel que fa als vehicles pesants, hi ha hagut una variació percentual negativa del 3,5% per la frontera hispanoandorrana. Pel que fa a la francoandorrana, la variació ha estat positiva en un 5%.

També cauen els visitants. Durant el mes de setembre han entrat al país 651.349 persones, fet que representa una variació negativa del 5,2% del nombre de visitants respecte al mes de setembre de l’any passat. D'entre totes elles, els turistes han estat de 218.331, un 1,6% menys respecte al mateix mes de l'any passat.

Quant al nombre d’excursionistes ha estat de 433.018 amb una variació negativa del 7,0% comparat amb el mes de setembre de l’any passat. Els visitants en els darrers dotze mesos han disminuït un 1,5%. Quant als turistes, augmenten un 0,3% mentre que els excursionistes presenten una variació negativa del 2,6%. D'entre tots ells, els visitants espanyols presenten una variació negativa d’un 6,6% i els visitants francesos d’un 5,7%, mentre que altres procedències presenten un increment del 2,6%.

El temor ara és que un allargament de les mobilitzacions a Catalunya impliqui un descens més notable encara en aquestes xifres.

 

Comentaris (2)

Trending