‘Botellón’, gossos perillosos i curses de cotxes: el temor que envaeix Ciutat de Valls i més enllà

Els veïns de la zona que té com a epicentre el carrer Bonavista d’Andorra la Vella i que va ben bé fins a l’antic hospital estan farts de reclamar una acció decidida de les autoritats

En l'epicentre del malestar hi ha molts veïns del carrer Bonavista i entorns.
En l'epicentre del malestar hi ha molts veïns del carrer Bonavista i entorns.
‘Botellón’ a dojo, gossos potencialment perillosos que campen lliurement i, eventualment, curses de cotxes tot plegat protagonitzat per un grup de joves que poden arribar a ser una quinzena. Especialment la matinada de divendres a dissabte, però també altres dies, encara més ara a l’estiu. És la situació que genera malestar i, fins i tot, atemoreix els veïns de Ciutat de Valls, amb el carrer Bonavista d’Andorra la Vella com a epicentre i que s’estén fins a l’antic hospital. De fet, el carrer Gil Torres és un dels que s’usa per a fer els ‘ral·lis’.

Veïns de la zona -i també algunes entitats que han intervingut o estan al cas de la situació sobretot per la qüestió dels animals- han explicat que la situació molts dies es fa insostenible i que malgrat que la problemàtica s’ha comunicat a les autoritats (n’estarien al corrent des del comú a la policia passant pel servei de circulació o els banders) la situació no se soluciona. Al contrari. Tot sovint sembla que s’agreuja i, per aquest motiu, demanen una acció contundent dels poders públics per revertir el problema.

Asseguren les fonts consultades que hi ha veïns que temen sortir al carrer, especialment de nit. Encara que són pràctiques diferents les que causen el malestar, conflueixen majoritàriament en les mateixes persones. Puntualment, i ja fa temps, hi hauria hagut intervencions tant de policia -que ja fa mesos va practicar algunes detencions arran que un grup de joves embriacs va començar a destrossar mobiliari urbà- com dels banders, que haurien obert expedients a alguns propietaris de cans potencialment perillosos per no dur-los adequadament lligats.


Una vista nocturna de l'antic hospital, al carrer Gil Torres de la capital. | ALTAVEU

L’airada reacció d’alguns dels nois si algun altre propietari d’animals, sovint degudament lligats i molt més petits que els altres, sol ser virulenta. Com ho és qualsevol recriminació en relació a l’actitud o comportament que puguin tenir. Més enllà del temor i el malestar, tot plegat contribueix a generar una certa deixadesa i notable brutícia en alguns racons de la zona. Ampolles abandonades el botellón, excrements dels animals que campen lliurement, preservatius utilitzats o restes de vehicles.

Perquè tot sovint a la zona s’hi poden veure els nois suposadament conflictius muntant i desmuntant els cotxes que normalment ells mateixos ‘tunegen’ per després poder lluir-los en les curses que es punten per Gil Torres, i fins a les avingudes Tarragona i Salou en algunes ocasions. I les peces que no els serveixen o que els sobren una vegada adequats als seus gustos les abandonen al primer lloc on troben convertint-se en un petit desguàs a cel obert. Tot plegat generant la sensació d’abandonament que pateixen els veïns.

“El neguit entre els que vivim a la zona va en augment. Cada dia se’n parla més. Sobretot arran dels fets de Sant Julià la qüestió va tornar a aparèixer en moltes converses de la gent del barri, que té por de sortir al carrer i ho fa amb el mòbil a la mà per si li cal demanar ajut”, explica un dels residents a la zona que s’estima més quedar en l’anonimat per evitar ensurts o qualsevol represàlia dels joves que tot sovint es passen de la ratlla.

Comentaris (8)

Trending