Benazet anuncia l'ús de mascaretes quan es vagin obrint les activitats

Les farmàcies podran abastir ben aviat tota la població

-
-
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha dit que les mascaretes s'hauran de fer servir durant un temps quan es vagin obrint les diverses activitats després del confinament i de les mesures adoptades per aturar la pandèmia. Les farmàcies podran abastir, ben aviat, de mascaretes a tota la població en pocs dies. Martínez Benazet ha recomanat que es ventilin adequadament els domicilis i insisteix en el distanciament social.

Pel moment, s’està prioritzant el repartiment de mascaretes per a les persones especialment vulnerables per edat avançada o per patologies de base, les persones sospitoses o confirmades d’infecció aïllades, per indicació mèdica, al seu domicili. A més, les autoritats sanitàries han adquirit material de protecció per als grups específics, com ara professionals sanitaris, centres sociosanitaris, cossos especials o serveis al públic dels comuns.

Tot i això, ha recordat que les mascaretes no proporcionen per si soles la protecció suficient. Cal combinar el seu ús amb una bona higiene de mans amb aigua i sabó, respectar la distància de 2 metres, extremar la neteja i desinfecció de les superfícies, i sobretot, quedar-se a casa.

El ministre ha explicat que "tinc la sensació que aquest virus continuarà amb nosaltres. Haurem de conviure amb ell, que es comportarà com una grip estacional però amb més mortalitat". S'ha mostrat optimista "perquè un cop hagi passat aquest brot agut, crec que tindrem eines per lluitar en el futur".

 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending