Augmenten les queixes a Catalunya perquè els mòbils es connecten a Andorra Telecom abans d'arribar al país

L'Agència Catalana del Consum recomana desconnectar les dades o configurar el telèfon

Comentaris

-
-
L'Agència Catalana del Consum alerta d'un augment d'usuaris que es queixen perquè el telèfon mòbil se'ls connecta a Andorra Telecom quan estan a prop del Principat, especialment a la carretera N145 des de la Seu d'Urgell. En aquests casos la factura es dispara perquè Andorra no forma part de la Unió Europea i les tarifes d'itinerància són molt més cares. Les queixes per aquestes tarifes són habituals a l'Agència Catalana del Consum.

De queixes per una elevada facturació de les tarifes d'itinerància a Andorra n'hi hagut moltes perquè els visitants es poden oblidar de desactivar les dades mòbils. El fet que el país no formi part de la Unió Europea (UE) provoca que els tarifes siguin més cares. Però a aquestes queixes s'ha afegit darrerament les dels catalans que veuen com el telèfon mòbil se'ls connecta a Andorra Telecom quan encara no han creuat la frontera per entrar al Principat.

Des de l'Agència Catalana del Consum diuen que aquestes queixes són el pa nostre de cada dia. Des l'entitat recomanen, en el cas que l'usuari es trobi en una zona fronterera cal que abans d'usar el mòbil comprovi que estigui connectat a un operador del país on està ubicat. També recomanen si es fa un desplaçament amb cotxe desactivar les dades mòbils o configurar el telèfon perquè es mantingui sempre amb el mateix operador. L'orografia del terreny facilita que es pugui perdre la connexió amb un operador i que automàticament se'n posi un altre com és el cas d'Andorra Telecom. Hi ha casos de clients que s'han quedat a dinar en alguna població pròxima a Andorra i que després s'han trobat amb una factura alta, expliquen des l'Agència.

A banda de les tarifes de les dades mòbils, les reclamacions per temes de telefonia són les més habituals a l'Alt Pirineu. Així, les tres empreses amb més reclamacions a la demarcació són Movistar, Vodafone i Orange. En total, els serveis relacionats amb el sector de les telecomunicacions i Internet representen una tercera part del total de queixes dels consumidors.

 

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending