Arriba a Andorra una nova refugiada provinent de Síria

La jove és filla d’una de les famílies que es troben al país des de l’octubre del 2018 i que ja estan, segons Govern, “plenament integrades”

-
-

El Govern ha informat que el diumenge va arribar al país una nova persona refugiada provinent de Síria. Es tracta de la filla major d’edat d’una de les famílies que ja fa mesos que es troben al país. Igual que en les persones que ja estan al Principat, el seu viatge s’ha coordinat via el protocol d’entesa signat en el seu dia amb la Comunicat de Sant Egidi que assegurar un corredor humanitari.

L’arribada d’aquesta nova refugiada s’emmarca dins de la Llei de Protecció temporal i transitòria per raons humanitàries que es va aprovar el març de l’any passat amb l’objectiu d’entomar un compromís davant la comunitat internacional sobre l’acolliment de les persones procedents del conflicte sirià i “escoltar una demanda reiterada de la societat andorrana”. La noia és filla d’una de les famílies acollides al país des de l’octubre del 2018 i que, com ha volgut destacar el Govern, ja està “plenament integrada”.

Des de l’executiu s’explica que, per part del servei d’atenció a les persones refugiades de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat,  “els esforços aniran encaminats a donar suport i acompanyament a la jove siriana per tal de facilitar la seva integració”. Es tracta, de fet, del mateix departament que ja es va encarregar en el seu dia de l’atenció als primers refugiats.

De manera paral·lela, el Govern continua avançant amb el màxim rigor i seguretat en l’acompliment del compromís d’Andorra d’acollir fins a una vintena de persones provinents del conflicte sirià. Es tracta de la promesa que, en el seu dia, va fer l’ex cap de Govern, Toni Martí.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending