Apareix "per art de màgia" un CD que suposadament conté les ‘dades desaparegudes’ del comú d’Escaldes

Els servidors informàtics comunals només contenen informació financera d’aquest 2019 i aquest dijous s’analitzarà el disc per comprovar que realment hi ha tot el que hi hauria d’haver

-
-
Un ‘miracle’ s’hauria obrat, com a mínim a mitges, al comú d’Escaldes. El fet que hagi transcendit que s’estava investigant com era possible que haguessin desaparegut les dades financeres dels darrers exercicis excepte les d’aquest 2019, encara pendent de finalitzar, ha comportat que, “per art de màgia” segons algunes fonts, hores després de la informació publicada per l’Altaveu hagi aparegut en un calaix un disc que hauria de contenir les dades que havien desaparegut.

El CD encara no s’ha analitzat de manera detinguda i, per tant, les diverses fonts consultades han assegurat que no es pot confirmar que s’hagi pogut recuperar tot el que es donava per desaparegut. El disc hauria aparegut en un calaix d’un dels despatxos del departament de Finances. Ara, no hi ha unanimitat entre les diferents fonts consultades sobre com s’hauria anat a parar al disc i, tampoc, sobre si en una caixa forta hi hauria un disc dur extern que probablement també contindria la mateixa informació. Aquest dijous s’hauria d’intentar aclarir del tot la situació.

El que sí que han assegurat totes les fonts consultades, incloses les comunals oficials, és que al servidor informàtic on haurien d’estar les dades financeres sobre els exercicis precedents a l’actual, aquestes no hi són, i només es troba informació sobre el 2019 en curs. Per tant, queda aclarir perquè s’ha donat aquest escenari, inicialment no previst o, almenys segons les fonts, que no seria la forma habitual de procedir. Per això no s’ha descartat encara d’emprendre alguna acció legal. Primer es vol tenir clar que la informació hi és tota en els suports externs i, després, es vol aclarir com s’ha procedit en tot plegat.

El fet que hagi transcendit que s’estava investigant la desaparició de la informació ha comportat molt malestar en els mandataris comunals actuals, ja prou afectats pels resultats electorals. A més, la pèrdua suposada de les dades s’haurien donat en el marc de la sortida del comú de la fins fa unes setmanes directora del departament de Finances. És clar i notori que entre aquesta funcionària -que ha passat a exercir al comú de la Massana-, la interventora comunal i la responsable política de Finances la relació no era bona.

-

Relacionat

El comú d’Escaldes ‘investiga’ la desaparició d’informació comptable

Comentaris (14)

Trending