El comú d’Escaldes ‘investiga’ la desaparició d’informació comptable

Des de l’àrea financera i en el marc de la renúncia de la directora del departament ja fa algunes setmanes es trobarien a faltar dades d’exercicis anteriors

-
-
La tensa situació que fa temps s’ha viscut al departament de finances del comú d’Escaldes viu un nou capítol ara, sense que tingui res a veure, quedi clar, amb el resultat electoral de diumenge. Des de fa uns dies, la corporació escaldenca està analitzant detalladament els dispositius informàtics i altres equipaments d’emmagatzement d’informació atès que s’haurien trobat a faltar dades comptables molt rellevants.

De moment, la ‘investigació’ per la presumpta desaparició d’informació financera no va més enllà de l’àmbit intern i administratiu, malgrat que no es descarta que s’adoptin altres mesures si es pot constatar definitivament que les dades en qüestió, en cap cas referides a l’exercici comptable en curs però sí als immediatament anteriors, haurien pogut ser eliminades de forma deliberada. El cas s’està estudiant amb enorme cura atès la transcendència que pot arribar a tenir el fet.

Tot plegat s’emmarca en la baixa per voluntat pròpia fa unes setmanes de qui havia estat la directora de finances del comú, que s’hauria traslladat professionalment a la corporació de la Massana. Aquesta alta funcionària mantindria una tensa relació tant amb la interventora com amb la responsable política -consellera- de les finances comunals escaldenques. Qui fomentava la tensió és una qüestió que haurà de dirimir qui pertoqui si pertoca. Les diverses fonts consultades no coincideixen en aquest extrem. I les acusacions, per dir-ho d’alguna manera, són recíproques. En tot cas, entre els encara mandataris comunals, el descontentament amb la funcionària i alguns dels seus comportaments era evident. 

Entre els companys n’hi hauria per a tots els gustos. No té res a veure, però, ja s’ha dit, la situació d’anàlisi de la informació financera i comptable i la seva presumpta desaparició amb els resultats electorals del 15-D, que això sí, han comportat neguit a una part del funcionariat. És obvi que després de tants anys de control polític per part d’un mateix entorn de persones, s’havien creat algunes dinàmiques que ara podrien canviar.

Els càrrecs de relació especial o designats per la confiança dels cònsols sortints, com sembla clar, haurien d’acabar la seva vinculació professional aquest 31 de desembre sempre que es tracti de personal extern. I també podrien ser objecte de canvis algunes designacions de comandaments que tot i ser treballadors públics i, per tant amb plaça fixa, ocupen des del temps que sigui llocs de responsabilitat a partir de complements laborals específics.

 

Comentaris (6)

Trending