Apapma s’adhereix a la petició de condemna per la mort de l’ós de Naturlandia

El col·lectiu ecologista sol·licita, com el fiscal, 8 mesos de presó condicional, 15.000 euros de multa, 30 mesos d’inhabilitació del càrrec de cuidador d’animals i  30 mesos de privació de la llicència de caça

Comentaris

-
-
L’Associació protectora d’animals, plantes i el medi ambient (Apapma) sol·licitarà per a l’antic sotsdirector i cuidador del parc d’animals de Naturlandia la mateixa condemna que, almenys inicialment, demanarà la fiscalia. Això és 8 mesos de presó condicional, amb un termini de suspensió de l’execució de dos anys, 15.000 euros de multa, 30 mesos d’inhabilitació del càrrec de cuidador d’animals i  30 mesos de privació de la llicència de caça.

Així ho ha anunciat aquesta tarda el col·lectiu ecologista a través d’un breu comunicat emès a través de la seva pàgina web. Apapma es mostra totalment d’acord amb la qualificació jurídica feta pel ministeri públic, que va considerar que els fets esdevinguts al pla de la Rabassa el 14 de juny del 2017 són “constitutius de delicte menor de caça d’espècie protegida tipificat a l’article 296.1 del Codi penal, en relació amb l’art. 296.3” del mateix text legal.

L’organització protectora d’animals va personar-se com a acusació popular formulant una querella criminal contra el responsable de la mort del plantígrad. Apapma sempre s’ha posicionat a favor del tancament del parc encara que sigui de manera gradual, i també sol·licitava que es declarés responsable civil la societat que explota el parc, això és Camprabassa, la titular de Naturlandia. 

A banda de la condemna que demana la fiscalia en la seva qualificació provisional, en la qualificació provisional d’Apapma es demanarà que l’antic responsable del parc es faci càrrec del pagament de les despeses processals causades, així com la condemna al pagament dels honoraris d’advocat.

Naturlandia tanca per revisar les mesures de seguretat després de l\'incident que ha obligat a abatre un os

Relacionat

Apapma reclama que l’afer de l’ós de Naturlandia “no s’aturi amb qui va prémer el gallet”

Comentaris

Trending