Apapma presenta al·legacions mediambientals al projecte de la tirolina

S'afegeixen a les que va entrar la plataforma Desperta Laurèdia

El president d'Apapma, Carles iriarte
El president d'Apapma, Carles iriarte
L'Associació protectora d'animals, plantes i medi ambient d'Andorra (Apapma) ha presentat al·legacions mediambientals al projecte de tirolina que el comú de Sant Julià de Lòria vol instal·lar al bosc de la Rabassa. Aquestes al·legacions s'afegeixen a les que va entrar aquesta mateixa setmana la plataforma Desperta Laurèdia. El termini de presentació acabava aquest divendres, el mateix dia que l'exposició pública del projecte.

El president d'Apapma, Carles Iriarte no ha entrat al detall de les al·legacions i s'ha limitat a comentar que s'ajusten a l'ideari de l'associació. Això és, la protecció dels animals, les plantes i el medi ambient. Per tant, s'han centrat en la protecció de les espècies protegides com ara el gall fer, i el respecte per la natura ja que el projecte contempla la tala selectiva d'arbres al bosc per poder dur a terme el projecte de la tirolina, per tal d'evitar que els usuaris no topin amb les branques.

Les al·legacions de l'associació arriben el mateix dia que acabava el termini que coincideix amb l'exposició pública que es va iniciar el 24 de juliol. Algunes d'aquestes al·legacions aniran als departaments corresponents del Govern que hi hauran de donar una resposta. Així que, a partir d'ara, s'haurà de veure quins suggeriments s’accepten i quins no per tal de dur a terme les modificacions escaients al projecte de construcció de la tirolina, que també està en fase d’estudi per part de diferents departaments governamentals.

La tirolina ha d'unir les cotes 1.600 a 2.000 de Naturlandia. L'objectiu és que li aporti uns 30.000 visitants nous cada any. O el que és el mateix, 30.000 visitants més que en l’actualitat.

 

 

 

 

Comentaris (1)

Trending