Andorra Telecom alerta d’un possible ‘furt de dades’ a través del whatsApp

L’operadora adverteix que no es cliqui en cap enllaç que demani validar el número telefònic que va associat a l’aplicació de missatgeria i comunicació

-
-
Andorra Telecom alerta que els seus clients poden rebre missatges que poden ser fraudulents. En concret, poden suposar un ‘furt de dades’. Segons la companyia, diversos usuaris de l’operadora han rebut un missatge pel qual es demanava validar el número de telèfon que va associat a la popular aplicació de missatgeria i comunicació whatsApp.

A través de les xarxes socials, la companyia de telecomunicacions andorrana avisa que el missatge que estan rebent alguns clients poden ser “un intent de ‘phishing”, que és una tècnica d’enginyeria social usada per delinqüents per obtenir informació confidencial de les persones a les quals s’adreça el missatge.

 

El missatge en qüestió, com és el cas del que han rebut els clients d’Andorra Telecom, inclouen un enllaç i, en clicar-lo, automàticament la persona que l’ha clicat esdevé ‘captiu’ dels delinqüents, que poden obtenir noms d’usuaris, de contrasenyes, detalls de targetes de crèdit… i després poden usar aquesta informació per suplantar els seus titulars reals. Per tant i de forma genèrica, encara que no hi hagi la certesa absoluta, “et recomanem que no facis clic a aquest tipus d’enllaços”, afirmen des d’Andorra Telecom.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending