Andorra serà un dels tres punts de partida d’una nova acció dels promotors de la ‘nova’ República catalana

Els CDR convoquen un seguit de caminades populars el 22 de setembre sota la denominació de Camins de Tornada i repartides en tres ‘columnes’, una de les quals iniciada des del Principat

-
-
Andorra serà un dels tres epicentres d’una nova acció que duen a terme els promotors de la ‘nova’ República catalana i que, en aquesta ocasió, entronca amb l’exili que centenars de persones, milers, van haver de dur a terme arran de la guerra civil espanyola i sobretot la repressió posterior protagonitzada pels vencedors del conflicte bèl·lic. 

El Principat va ser, llavors, terra d’acollida per a molts i zona de pas per a més encara tot fugint del franquisme. Ara que una part molt important de la societat catalana pretén constituir de nou una República en aquest territori veí, els denominats Comitès de Defensa de la República (CDR) convoquen una acció simbòlica de retorn a casa d’aquells que en van haver de marxar. @caminsdetornada és la denominació d’un projecte que s’està acabant de dissenyar però que, inicialment, està programada per al 22 de setembre. 

Segons s’informa a través de les xarxes socials, “els Camins de Tornada pretenen ser una crida a tots aquells que van haver de marxar durant la Retirada i a qui mai se’ls va demanar de tornar”. Per això “fem una convocatòria pel 22 de setembre de 2018 a tota la gent disposada a caminar per defensar els valors republicans i la dignitat dels nostres exiliats des de la Retirada de 1939”.

Es muntaran caminades populars de no més de dues hores de durada en sentit nord-sud. I els organitzadors, que aniran definint en els propers dies els detalls de la convocatòria, sí que ja han anunciat que els camins parteixen de tres grans columnes. Una que sortirà des d’Andorra, una altra des de la Vall d’Aran i una tercera des de la zona de l’Empordà-Vallespir, simbolitzant la denominada Catalunya nord.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending