Andorra posa la lluita contra el canvi climàtic al centre de la Cimera Iberoamericana

Compromís dels països per assolir els acords de Paris de lluita contra el canvi climàtic

La reunió anual de la Xarxa Iberoamericana d'Oficines del Canvi Climàtic ( RIOCC) s'ha fet aquest divendres a Andorra la Vella.
La reunió anual de la Xarxa Iberoamericana d'Oficines del Canvi Climàtic ( RIOCC) s'ha fet aquest divendres a Andorra la Vella.
La reunió anual de la Xarxa Iberoamericana d'Oficines del Canvi Climàtic ( RIOCC) ha acabat aquest divendres al centre de congressos d'Andorra la Vella després de dues jornades de treball amb el compromís dels països iberoamericans amb Andorra, Portugal i Espanya per assolir els acords de París. Dijous la trobada va tenir lloc a Ordino.

La jornada s'ha tancat amb l’aprovació de les conclusions que ara als ministres de canvi climàtic en la trobada que tindrà lloca la COP25. En els apunts finals, els participants han celebrat la voluntat d’Andorra
per tornar a posar al centre de la Cimera Iberoamericana la lluita contra el canvi climàtic i la transició energètica amb la celebració, després de 10 anys, de la ministerial iberoamericana de Medi Ambient.

“Aquesta trobada ens permetrà donar continuïtat a l’agenda de trobades mediambientals i posarà els països
iberoamericans com a líders mundials de l’acció climàtica i la protecció de la biodiversitat”. Així ho ha destacat el director de l’Oficina d’Energia i del Canvi Climàtic d’Andorra, Carles Miquel, que ha copresidit la trobada conjuntament amb el subdirector de l’Oficina Espanyola de Canvi Climàtic, Eduardo González.
Miquel també ha celebrat l’alt nivell de compromís de tots els països participants que han acordat reafirmar la seva lluita contra el canvi climàtic donant continuïtat a la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic i l’Acord de París.

Els països han reconegut que el canvi climàtic i la pèrdua de la biodiversitat són dos dels majors i més urgents reptes que afronten les persones i el planeta. Per  això, han marcat com a principals objectius implementar mesures per mitigar i reduir al màxim les emissions actuals així com adaptar els països als canvis per augmentar la resiliència, és a dir, la capacitat per absorbir les variacions del clima
en el futur.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending