Andorra la Vella precinta bancs i en deixa alguns per a la gent gran

Demana a la població que a partir de dijous, surti de manera ordenada per evitar els contactes i minimitzar el risc de transmissió

Dos agents comunals precinten un banc a Andorra la Vella  durant la pandèmia.
Dos agents comunals precinten un banc a Andorra la Vella durant la pandèmia. TONY LARA/ COMÚ D'ANDORRA LA VELLA
El comú d’Andorra la Vella demana a la població que, a partir de dijous, quan es podran començar a fer sortides a l’exterior per passejar i practicar activitat física segons estableix el decret del Govern publicat aquest dimecres al BOPA, ho faci de manera ordenada per evitar els contactes i minimitzar el risc de transmissió de la infecció per SARS-CoV-2. Així doncs, el comú estableix una mesura perquè els ciutadans que caminin i corrin utilitzin sempre la voravia que quedi a la seva dreta (seguint la mateixa direcció dels vehicles) per fixar, d’aquesta manera, circuits unidireccionals, mantenint sempre la distància física entre persones mínima de 4 metres en el cas de passejar i de 10 metres en cas de córrer.

A tall d’exemple, si els ciutadans volen caminar pel passeig del riu en el tram comprès entre la plaça de la Rotonda i la l’Estació Nacional de busos hauran de fer el camí de baixada per la zona més propera a les oficines d’Andorra Telecom i de pujada circular pel vial que limita amb el Parc Central.

En el cas que es desplacin per zones per a vianants sense voravia –com per exemple, la zona per a vianants de l’avinguda Meritxell-, es recomana caminar o córrer per l’àrea dreta, segons el sentit de la marxa, més propera a les façanes dels edificis i, també, establint circuits unidireccionals per evitar encreuaments entre persones.

D’altra banda, ha reservat l’ús del mobiliari urbà, com els bancs, a les persones vulnerables majors de 70 anys, que podran fer sortides a l’exterior entre les 11 i les 14 hores. És per això que es demana a la resta de la població evitar tot el contacte possible amb aquest mobiliari, que s’higienitzarà de manera permanent per preservar al màxim la salut de la gent gran.

Els parcs públics, recs i berenadors de la parròquia es mantenen tancats. El comú ha cregut oportú adoptar aquestes mesures per garantir al màxim les sortides ordenades, tenint en compte que a la parròquia hi ha una important densitat de població.

Comentaris

Trending