Andorra estudia què fer amb la terra de la RN22

-
-
Uns 3.000 metres cúbics de terra i pedres dels treballs que s'estan fent a la RN22 ja són a Andorra. Encara n'han d'arribar 2.000 més en virtut de l'acord signat en el seu moment amb França. En total s'hauran extret 20.000 metres cúbics i el cost del seu trasllat està al voltant dels 500.000 euros, la meitat del pressupost dels treballs per tornar a obrir la carretera després de l'esllavissada. La terra s s'haurà de revaloritzar i veure quina quantitat es podrà reutilitzar en obres dins d'Andorra. La RN22 es va tornar a obrir al trànsit aquest dimecres a la tarda

La terra i les roques extretes dels treballs de reobertura de la RN22 ja són a Andorra. Al menys el primer lliurament: 3.000 metres cúbics. En falten 2.000 més en aplicació de l'acord signat amb França. El trasllat de la terra és molt car, al voltant dels 500.000 euros i implica la utilització de 1.000 camions. Un operatiu impressionant. Ara, s'haurà de revaloritzar tot aquest material i veure quina quantitat es podrà fer servir en obres al país.

Diversos constructors consultats per l'Altaveu consideren que hi ha poc volum d'obra en marxa i molta terra per distribuir sobretot si es té en compte que no hi ha ara mateix cap gran treball a banda de la construcció de la rotonda de Fontaneda en el marc de la desviació de Sant Julià de Lòria. A més a més, els milers de metres cúbics arriben justament després d'un 2018 marcat per la quantitat d'obres públiques com la plataforma de Soldeu, la remodelació de l'avinguda Meritxell o la seu de la Justícia a Andorra la Vella. Aquest edifici no s'ha inaugurat però els treballs ja han entrat a la recta final i tot fa preveure que passades les festes de Nadal ja estarà a ple rendiment.

La RN22 es va tornar a obrir el dimecres a la tarda en els dos sentits de la marxa, quan la previsió inicial era fer-ho aquest divendres.El ritme òptim dels treballs d’estabilització del terreny per garantir la seguretat de la zona on es va produir una esllavissada ha permès aixecar la prohibició de circular per la via abans del previst. Les obres continuaran amb la treta de pedra i terra i la reconstrucció dels talussos. Els vehicles poden circular per la zona a una velocitat màxima de 30 kms/hora.

 

 

Comentaris (1)

Trending