Andorra entrega a Sèrbia un dels lladres de la joieria Art d’Or perquè compleixi allí presó per tràfic de drogues

L’home que va ser detingut el 10 de novembre del 2014 a Juberri quan intentava escapolir-se amb un company per la muntanya tenia una condemna de tres anys al seu país d’origen

Un cotxe de la policia andorrana a les instal·lacions a de la policia nacional espanyola a la frontera del riu Runer.
Un cotxe de la policia andorrana a les instal·lacions a de la policia nacional espanyola a la frontera del riu Runer. ALTAVEU
Les autoritats andorranes han lliurat a les sèrbies un dels lladres de la joieria Art d’Or que després de complir la pena imposada al Principat pel robatori a l’establiment de l’avinguda Meritxell haurà de pagar ara condemna imposada al seu país natal per tràfic de drogues. El Tribunal Superior va resoldre a finals de maig que la reclamació feta per la justícia de Belgrad s’adequava a la legalitat i finalment s’ha fet efectiva l’extradició.

L’entrega es va fer efectiva aquest dijous. Dos agents de la policia sèrbia es van desplaçar fins al punt fronterer hispanoandorrà per dur a terme el preceptiu acompanyament de l’extradit en règim de detingut, escortat també per uniformats espanyols que eren els encarregats oficials de custodiar el trasllat per territori espanyol. L’home ha de complir al seu país tres anys de presó per tràfic de drogues.

A la Comella hi havia fet estada des que va ser detingut a Juberri el 10 de novembre del 2014, dos dies després del robatori a la joieria i quan intentava escapolir-se per la muntanya. Juntament amb el seu company ‘d’aventura’, van ser condemnats a quatre anys i mig de presó ferma. En la recta final de la seva reclusió, Sèrbia en va demanar l’extradició perquè complís la condemna pel tràfic de drogues. Després del pertinent judici, finalment el maig es va accedir a la petició sèrbia.

Dos agents de la policia sèrbia van traslladar-se dijous fins a la frontera del riu Runer per fer efectiva l’extradició autoritzada el maig pel Tribunal Superior

L’ara extradit s’hi oposava al·legant que hi havia risc per a la seva vida, ja que els tractes que es dispensen a les presons sèrbies, segons va explicar, són molt degradants. I ja altres companys seus havien mort producte de revenges i altres enfrontaments. L’acusat, però, segons algunes fonts, estava convençut que Belgrad no tindria interès en ell i en assumir la despesa d’una extradició. Durant molt temps va assegurar que guanyaria temps perquè s’esgotés el termini que tenien les autoritats del seu país per venir-lo a buscar i com que no ho farien hauria de quedar necessàriament en llibertat. 

I això hauria estat així de no haver sigut que les autoritats sèrbies sí que van complimentar tots els tràmits i dijous, tal com s’havia acordat amb els integrants de l’equip de cooperació internacional de la policia andorrana i s’havia també lligat amb els homòlegs espanyols, els dos agents serbis encarregats de fer l’acompanyament van arribar a la frontera del riu Runer per fer efectiu el lliurament, que es va formalitzar sense cap anomalia. L’esperen tres anys de presó a Sèrbia.

Etiquetes

Comentaris

Trending