Andbank repesca discretament un dels seus antics gestors lligat a l'operativa dels Pujol a Bahames

Comentaris

Andbank repesca discretament un dels seus antics gestors lligat a l\'operativa dels Pujol a Bahames
Andbank repesca discretament un dels seus antics gestors lligat a l\'operativa dels Pujol a Bahames

Andbank ha repescat un dels seus antics gestors íntimament lligats a l’operativa dels Pujol i l’ha situat discretament en una petita gestora de capitals lligada a l’entitat però que manté certa independència. Alfredo Español ha ‘tornat a casa’ després del seu pas per Banca Privada d’Andorra (BPA) i Vall Banc. Español no ostenta cap càrrec de rellevància a AFSI, una entitat gestora ubicada formalment al Centre de Negoci i del qual l’únic soci i administrador, segons el registre de societats, és Rafael Zaragoza, que apareix, també, com un dels directors d’Andbank Panamà, un càrrec que també ostentaria la responsable d’administració d’AFSI Gala Pallàs. Español, entre altres, va estar vinculat al seu dia a la filial d’Andbank a Bahames, on el fill gran dels Pujol hauria fet negocis.

Español va plegar l’agost de l’any passat de Vall Banc, on era el màxim responsable del departament de compliment normatiu. De fet, amb BPA ja intervinguda i destituïts alguns dels càrrecs de l’entitat objecte de resolució, a l’advocat ja se’l va situar com a cap de compliment normatiu i de processos d’auditoria de BPA. La renúncia al càrrec i la marxa de l’entitat es va deure a profundes desavinences entre el bancari i la direcció de la nova entitat financera sota les directrius de JC Flowers. Des del 10 de març del 2015, Alfredo Español es va caracteritzar per ser un dels comandaments del banc intervingut més col·laboradors tant amb els organismes gestors de la crisi com amb la pròpia policia, a la qual, suposadament, hauria facilitat informació més enllà del que se li sol·licitava. Això li va valdre la repulsa per una bona part dels seus companys.


Alfredo Español va deixar Vall Banc, on era cap de compliment normatiu, per desavinences amb la direcció establerta per JC Flowers i ara ha estat recol·locat a la gestora AFSI


Español, que també va rebre primes de la societat Landstreet però que a diferència d’altres gestors i directius de BPA mai no ha estat investigat ni citat a declarar per aquesta qüestió, va arribar a l’entitat ara en resolució procedent d’Andbank. Alfredo Español va desembarcar a BPA quan ho va fer Enrique Gracià i un seguit de gestors que aquest va portar en un traspàs no exempt de certa tibantor. A BPA, Español era l’assessor legal de l’àrea internacional del banc intervingut. Des d’aquest lloc controlava des de les contractacions fins als moviments i operatives de les filials estrangeres de BPA (per exemple, de Panamà). Español era membre permanent del comitè de concessió creditícia internacional. I com a tal havia avalat nombroses operacions que ara la justícia pretén qüestionar com els ‘back to back’ realitzats amb clients mexicans.

La trajectòria de l’ara gestor d’AFSI en el món financer és força àmplia. I les fonts consultades han remarcat el fet que discretament Andbank l’hagi recuperat pel fet d’evitar una fuga d’informació que pugui ser contraproduent. I és que Español va treballar per a Andbank a Bahames, per exemple. I a Bahames, segons les fonts, també hi hauria operat Jordi Pujol Ferrusola. De fet, el propi Español hauria estat el responsable dels comptes o moviments que l’hereu de l’expresident de la Generalitat hauria fet en aquesta mancomunitat insular del Carib, coneguda per ser una destacada plaça ‘off shore’.

Comentaris

Trending