Alliberen per la via d’urgència un dels dos homes acusats de 26 robatoris per manca de proves

El Tribunal de Corts ha decretat aquest dimarts de forma immediata la llibertat, ja efectiva, d’un dels empresonats des de feia tretze mesos i que la sala havia jutjat el dia anterior

Comentaris

Agents de la policia prenent mostres del cotxe on van ser descoberts els dos homes.
Agents de la policia prenent mostres del cotxe on van ser descoberts els dos homes.

Tot i que la fiscalia donava per feta la participació de l'ara alliberat en els fets -ni més ni menys que 26 furts amb escalament- i sol·licitava per a ell cinc anys de presó igual com per al seu acompanyant, els magistrats creuen, després de celebrar el judici, que no hi ha suficients elements de càrrec per mantenir-lo a la presó. Mentre d’un dels assenyalats d’entrar a casa del fiscal general o d’un exministre s’han trobat restes d’ADN l’altre hauria demostrat que dies que hauria d’haver estat robant al país era lluny d’Andorra.

El Tribunal de Corts ha ordenat aquest dimarts l’alliberament immediat, que ja s’ha produït, d’un dels dos acusats de perpetrar 26 robatoris en xalets i habitatges d’un cert suposat poder adquisitiu en diferents onades de furts que hi va haver durant el 2015 i el 2016. Els magistrats haurien convingut que no hi ha cap element de prou força per provar que un dels arrestats empresonat, com el seu company, des de fa tretze mesos va participar en els fets. Més encara: l’home hauria acreditat que més d’un dels dies que suposadament hauria estat assaltant immobles no era ni per casualitat a Andorra.

Tots dos homes van ser jutjats durant més de vuit hores aquest dilluns. I la fiscalia, que considerava que no hi havia cap dubte de la participació dels dos empresonats, ciutadans albanesos detinguts el 16 de desembre del 2016 en les immediacions d’un aparcament a tocar el trencall que porta a l’Aldosa de la Massana, a tocar una gasolinera, va sol·licitar cinc anys de presó ferma per als dos. Les respectives defenses van demanar que fossin absolts per manca de proves. Però contra un, que les fonts consultades han explicat que és manifestament més viu que l’altre, sí que hi hauria un element de càrrec important: el seu ADN va ser localitzat en un fragment de tornavís que es va localitzar en un dels llocs assaltats.

Els dos empresonats estaven a l’interior del vehicle quan van ser descoberts per la policia, que havia muntat un ampli dispositiu per mirar de caçar els individus que unes hores abans, la tarda-nit del 15 de desembre del 2016, havien entrat al xalet de l’exministre d’Afers Exteriors Xavier Espot Miró. Als dos mateixos homes se’ls atribuïa, entre altres, el robatori que s’havia produït durant l’estiu anterior al domicili del fiscal general, Alfons Alberca. Les onades de robatoris van tenir un epicentre clar en diversos nuclis de la Massana (l’Aldosa, Escàs, Sispony) però també van afectar immobles situats en altres llocs més o menys aïllats (Andorra la Vella, Escaldes, la Cortinada).

Davant la prevalença de la presumpció d’innocència i la manca de proves de càrrec contra un dels dos homes, i davant la petició d’absolució formulada per les defenses i, fins i tot, de la demanda de posar immediata en llibertat, el tribunal no s’ha fet pregar més i tot i l’elevada sol·licitud expressada pel ministeri públic ha decretat la llibertat del reu, que segons les fonts consultades s’ha fet efectiva a primera hora de la tarda.

El cotxe que duien els lladres de xalets va ser decisiu per poder-los enxampar

Relacionat

Jutjats els acusats d’entrar en dues desenes llargues de xalets, inclosos els del fiscal general i el d’un exministre

Relacionat

Ingressen a la presó els dos albanesos detinguts divendres i a qui la policia atribueix una trentena de robatoris
Ni rastre dels botins ni de l\'allotjament: la policia sospita que els lladres de xalets s\'estaven en un pis de lloguer

Relacionat

Ni rastre dels botins ni de l'allotjament: la policia sospita que els lladres de xalets s'estaven en un pis de lloguer
La policia investiga un intent de robatori al xalet de la família del ministre d\'Interior, als Vilars

Relacionat

La policia investiga un intent de robatori al xalet de la família del ministre d'Interior, als Vilars
La policia dóna per tancada l\'operació per detenir els lladres de xalets i aixeca els controls després de dos arrestos

Relacionat

La policia dóna per tancada l'operació per detenir els lladres de xalets i aixeca els controls després de dos arrestos

Comentaris

Trending