Allau de clients als centres comercials en busca d’aliments bàsics per por a la crisi del coronavirus

El establiments registren llargues cues i esgoten llegums, arròs o pasta, tot i que els responsables demanen “tranquil•litat” perquè “de productes, n’hi haurà”

Els prestatges sense gairebé productes d'un centre comercial els primers dies de la crisi del coronavirus.
Els prestatges sense gairebé productes d'un centre comercial els primers dies de la crisi del coronavirus.

Els centres comercials del país estan vivint dies d’activitat frenètica. La recomanació de quedar-se a casa que ha llançat el Govern per combatre la crisi del coronavirus ha provocat que siguin molts els ciutadans que van als grans magatzems per comprar aliments, sempre amb la por a un possible confinament al cap. Resultat? Llargues cues i prestatgeries buides, en especial d’aquells productes considerats de primera necessitat. Alguns establiments han hagut de posar límit a la compra d’alguns productes.

La imatge es va repetint a tots els centres comercials d’Andorra: un nombre de clients molt per sobre de l’habitual un divendres amb l’objectiu de buscar omplir el carro de la compra d’aliments. En alguns casos, les esperes per pagar han arribat a superar de llarg la mitja hora. Llegums, arròs o pasta són les principals demandes.

Un dels establiments on s’ha pogut comprovar aquesta situació és el Punt de Trobada. De fet, al centre comercial s’ha arribat a col·locar cartells on s’anunciava que es limitava la compra d’alguns d’aquests productes. En concret, arròs, pasta, aigua i paper de vàter –situació similar a la que s’ha viscut a Espanya, fet que ha provocat nombroses bromes via xarxes socials-.

Al Punt de Trobada han limitat la compra per client d'alguns productes, com arròs, llegums o pasta

Des del sector, però, s’ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat. Així ho ha explicat el gerent de l’Andorra 2000, un altre dels establiments que ha viscut una elevada afluència de persones. “La gent escolta el cap de Govern indicant que la situació es pot agreujar i acabar venint a comprar més del que necessita”, apunta. Tot i això, ha deixat clar que “hi haurà producte de sobres, avui i els propers dies”.

Miralles posa l’exemple del seu establiment, on aquest matí han acabat esgotant les provisions de pasta, arròs i llegums. “A mitja tarda ha arribat un camió i ja tornem a tenir les prestatgeries plenes”, explica, per després demanar a la gent “que tingui tranquil·litat perquè hi haurà productes; els camions arriben amb normalitat”. Justament, el gerent de l'establiment ha volgut compartir les imatges dels productes arribats a través de les xarxes socials. El que sí que s’ha fet és reforçar el servei de caixes, fins i tot ampliant els torns del personal per mirar de reduir el temps d’espera.

L'Andorra 2000 ha pogut reposar productes aquest divendres tarda | A.Miralles (Facebook).

Des del sector s’entén que aquest pic de compres encara es pot allargar uns dies. De fet, i malgrat el tancament d’estacions i altres atractius turístics com Caldea, molts dels grans magatzem obriran demà aprofitant el decret que permet fer-ho pel dia de la Constitució. D’aquesta forma, i tot i que, justament, s’espera una escassa afluència de turistes, sí que es preveu que siguin molts els ciutadans del país que aprofitin la jornada per omplir el rebost de cara al que es preveuen seran unes jornades complicades.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending