Albert Font, Jordi Cinca i Susagna Arasanz seran els representants del Govern a la CASS

El metge i exconseller general presidirà l’ens mentre que l’exministre assumirà la màxima responsabilitat en el Fons de Reserva de Jubilació

Albert Font (esquerra) i Jordi Cinca.
Albert Font (esquerra) i Jordi Cinca.
Després de dies d’intens debat, de mirar d’encaixar peces i d’estira-i-arronses molt importants, finalment el Govern ha decidit els seus representants al consell d’administració de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS). Si no hi ha canvis, el ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Eric Jover, confirmarà aquesta tarda que al costat de l’actual presidenta en funcions Carla Guerrero, al Govern el representaran a la parapública Albert Font, Jordi Cinca i Susagna Arasanz.

Els tres elegits, d’una manera o altra, han estat vinculats a la política andorrana. Qui n’estava actualment més desvinculada malgrat que durant la configuració de les llistes per a les eleccions generals del març el seu nom també va aparèixer és el de Susagna Arasanz. Exministra de Finances, en l’àmbit professional va estar lligada molts anys al departament de compliment normatiu de MoraBanc. En principi, Arasanz serà consellera rasa, per dir-ho així.

Dels escollits, els qui han de jugar un paper més cabdal són Albert Font i Jordi Cinca. Aquest darrer, ministre de Finances fins fa uns mesos, fa temps que és un fixe a la travessa. Ara enrolat a la consultoria econòmica i sense cap cadira adjudicada, finalment se li assignarà la presidència del Fons de Reserva de Jubilació de la CASS. És a dir, agafarà el relleu de Josep Delgado. Formarà part, també, és clar, del consell d’administració. La presidència de l’ens correspondrà a Albert Font, que durant mesos ha ‘entrat’ i ‘sortit’ nombroses ocasions del llistat de candidats.

Amb Font, Cinca, Arasanz i Guerrero, la cúpula de la parapública la completen Francesc Zamora, Jacint Risco, Montserrat Neras i Pilar Tomàs

Excònsol menor d’Andorra la Vella, exconseller general, promotor del grup d’opinió Virtus Unita i sobretot metge, l’elecció de Font plantejava molts dubtes pel seu rol de soci de la clínica sociosanitària Sant Vicenç d’Enclar, amb qui la CASS ha de negociar un contracte nou. Com que el cap de Govern, Xavier Espot, s’havia compromès fa algun temps a col·locar Albert Font dins la cúpula de la CASS, s’ha hagut de buscar una fórmula que farà que qui serà nou president de la parapública no participarà en res en les negociacions contractuals amb el centre geriàtric privat.

El quartat governamental a la CASS, amb els nous Font, Cinca i Arasanz, es completa amb l’actual presidenta en funcions de l’organisme, la farmacèutica Carla Guerrero, que es va accedir a l’ens a mig mandat passat en substitució d’Enric Bartumeu. Acaben de completar el consell d’administració de la CASS Francesc Zamora en representació del col·legi empresarial; Jacint Risco en nom dels pensionistes i jubilats; i Montserrat Neras i Pilar Tomàs, que al seu dia van ser escollides pels assalariats.

Comentaris (21)

Trending