Albert Font, Jordi Cinca i Gilbert Saboya opten a formar part del consell d’administració de la CASS

A banda de la renúncia explícita del fins ara president, Joan-Miquel Rascagneres, per presentar-se als comicis del 15 de desembre, Govern ha de renovar dos consellers més

-
-
El Govern té com a mínim quatre noms sobre la taula per procedir a renovar tres dels quatre integrants del consell d’administració de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) que són de designacions governamental. Entre aquests noms n’hi ha tres amb clars vincles polítics: Albert Font, Jordi Cinca i Gilbert Saboya. Els dos darrers van ser ministres amb els dos ‘executius Martí’. I el primer, metge de formació, ha estat conseller general i comunal i actualment forma part del corrent d’opinió Virtus Unita vinculat majoritàriament a DA.

A banda del president, per la renúncia explícita que haurà de fer de manera imminent un Joan-Miquel Rascagneres que concorrerà als comicis encara que ja fa uns mesos que va anunciar la seva voluntat de plegar, també cal rellevar Josep Delgado i Vladimir Fernández. Tots tres arriben al terme del seu mandat i cert és que podria ser reelegits. Però l’executiu els hauria explícitament de designar de nou. L’única integrant del consell d’administració actual designada pel Govern que pot seguit perquè no ha esgotat el mandat és la farmacèutica Carla Guerrero.

Les noves designacions s’haurien de tancar les properes setmanes, durant el mes de novembre a tot estirar, i les fonts consultades han assegurat que hi ha força noms sobre la taula perquè “hi ha molta gent que busca càrrec”. L’executiu valora principalment, sense tenir clar encara cap nomenament, els tres noms esmentats: els de Font, Cinca i Saboya. Dels tres, els dos primers tindrien més números d’accedir al consell d’administració que el tercer. I entre ells podria recaure la presidència aquests darrers anys ostentada per Rascagneres, candidat ara a cònsol menor d’Encamp.

La voluntat-necessitat detectada pel Govern en relació amb la CASS i el seu consell d’administració és que tingui un marcat rol tècnic i economicista atès que s’han d’adoptar mesures, asseguren les fonts de calat per intentar garantir la sostenibilitat de la Seguretat Social a mitjà i llarg termini, una situació que hores d’ara clarament està en risc. En aquest sentit s’ha recordat que Cinca ha participat molt activament els darrers vuit anys com a ministre de Finances en treballs sobre la CASS. Font aportaria el component mèdic amb una visió social-liberal. 

 

Comentaris (18)

Trending