Extingit l'incendi de l'edifici Encorces

El foc hauria començat a una de les xemeneies i hi havia el risc d'afectar part de la teulada de l'immoble

Fum i flames s'han pogut veure a la teulada de l'edifici.
Fum i flames s'han pogut veure a la teulada de l'edifici.
Ensurt important el que s'ha viscut des de poc després de les dotze a l'edifici Encorces, a la carretera de la Comella. Un incendi, que s'hauria iniciat a una de les xemeneies, ha afectat part de la teulada de l'edifici. Cap a la zona s'han desplaçat efectius de bombers. El primer que han fet ha estat desallotjar tot l'immoble, que aplega nombroses empreses.

Les alarmes s'han encés cap a les dotze del migdia. Una forta fumera sortia d'una de les xemeneies de l'edifici Encorces, situat a la carretera de la Comella, just a sota del centre esportiu dels Serradells. El fum s'ha transformat en flames que corrien el risc d'estendre's per la teulada, tot i que sembla que, per ara, s'ha controlat la situació. La columna de fum ha estat visible des de moltes zones d'Andorra la Vella i Escaldes.

Els bombers, que han desplaçat quatre dotacions amb una dotzena d'efectius, han desallotjat tota la gent de l'edifici -que aplega moltes empreses, com ara tallers de cotxes, planxisteries, fusteries o magatzems, a banda d'un parell de restaurants- i hi han intervingut per extingir les flames. Cap a la zona s'hi ha desplaçat també la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, per informar-se en persona de la situació. El trànsit s'ha hagut de tallar a la carretera de la Comella en tots dos sentits de la circulació.

Marsol ha explicat que " l'origen podia ser el taller d'una planxisteria o una calefacció.  La cònsol de la capital ha admès que les imatges li han recordat a l'incendi que el novembre del 2018 va afectar el centre esportiu dels Serradells. Cap persona ha resultat ferida tot i que alguns treballadors han hagut de ser atesos per inhalació de fum en intentar apagar l'incendi. A l'edifici hi ha "moltes indústries de la parròquia", però Marsol confiava que el sinistre no afectés gaire a cap d'elles.

Un cop extingit l'incendi, el cap de guàrdia del cos de bombers, Òscar Llovet ha explicat que l'incendi s'ha produit en una de les planxisteries i que s'ha extés pel tub de la xemeneia cap a la teulada. "L'origen seria a la planxisteria, a una cabina o a la caldera de calefacció, però encara no ho sabem". Per això, s'han destinat efectius a totes dues parts, al local i la teulada. S'ha trigat uns vint minuts a tenir controlat el foc i, en total, una hora per acabar d'apagar totes les flames.

 

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending