La visites de familiars a Salita ‘es congelen’ per la proliferació de positius

És l’únic centre sociosanitari on encara no es poden dur a terme els contactes entre els residents i els seus contactes

Accés principal de Salita.
Accés principal de Salita. ARXIU

El rebrot hagut a Salita, on puntualment hi continua havent algun que altre positiu de coronavirus -un sanitari seria el darrer-, impedeix per ara autoritzar els familiars dels residents a tornar a iniciar les visites. El centre sociosanitari privat situat a Escaldes és l’únic del país que, per ara, no pot rebre persones alienes a l’equipament. Les autoritats sanitàries no se la volen jugar ni contribuir a donar força a la repuntada de casos.

De fet, l’última víctima deguda al virus era un resident a Salita. No es tractava, però, de cap contagiat en la segona onada, sinó que la persona en qüestió, un padrí de 95 anys, estava hospitalitzat des de feia moltes setmanes, des que la Covid-19 es va mostrar amb tota la seva virulència. Familiars d’interns a Salita han contactat amb responsables tant del ministeri de Salut com d’Afers Socials per saber com ho han de fer per mantenir el contacte amb els seus familiars.

La resta de centres sociosanitaris del país, amb el Cedre inclòs, han reprès durant aquesta setmana sinó ja l’anterior -el decret que estableix la possibilitat de tornar a dur a terme visites va entrar en vigor dijous de la setmana passada- els contactes entre residents i amics o familiars. Això sí, es tracta de visites amb cita prèvia, de només mitja hora de durada i individual i amb la persona que ve de fora ‘equipada’ amb mascareta.

Etiquetes

Comentaris

Trending