Trini Marín pensa en una urbanista de la seva confiança per a la secretaria d’Estat d’Afers Socials

La responsable ministerial, que ha temptat Esther Cervós, amb qui va coincidir al comú d’Escaldes, s’està trobant amb moltes dificultats per poder configurar els seus equips

Trini Marín en un acte encara de la legislatura passada.
Trini Marín en un acte encara de la legislatura passada. SFGA

La ministra de Funció Pública i Afers Socials, Trini Marín, està tenint moltes dificultats per configurar els seus equips, com a mínim en les primeres línies. De moment, no té números 2 per a cap de les dues àrees que lidera. Però aviat podria confirmar secretària d’Estat per als aspectes socials que dirigeix. Marín pensa en una urbanista de confiança, Esther Cervós, per al càrrec. Cervós ocupa actualment una plaça de relació especial al comú d’Andorra la Vella. És la responsable de posar ordre a tot el cadastre de la parròquia.

Cervós va ser una de les damnificades de l’arribada de l’equip de Rosa Gili al comú d’Escaldes. La majoria llavors socialdemòcrata va ‘sacrificar’ tot de persones que considerava massa afins a les corporacions antecessores i Esther Cervós, que era la directora d’Urbanisme del comú escaldenc, en va ser una. Marín va coincidir amb Cervós a Escaldes tota l’etapa que la primera hi va ocupar responsabilitats polítiques. I allí haurien travat bona amistat i confiança.

Cervós va ascendir a la direcció d’Urbanisme escaldenca el 2012, i es va mantenir al càrrec fins a l’aterratge de l’actual majoria. Una vegada se la va relegar, Conxita Marsol la va cridar per al comú de la capital, perquè assumís tota la reordenació del cadastre. Es tracta, s’ha dit, d’un càrrec de confiança, de relació especial, que s’esgota amb la finalització del mandat comunal.

Comú d'Andorra la Vella.

Relacionat

Andorra la Vella ‘torna a pescar’ al comú d’Escaldes

Segons que ha pogut saber l’Altaveu, Marín ha temptat fortament Cervós i aquesta urbanista s’estaria pensant seriosament l’oferiment. Es tractaria d’un perfil molt de gestió. Afers Socials és un departament gens fàcil. I que passa per un moment complicat. Que sigui una persona totalment aliena a aquest món, segons les fonts consultades, podria ser positiu des del punt de vista de no tenir prejudicis.

Hores d’ara, Marín tampoc no té cap perfil clar per fer-se càrrec de la secretaria de Funció Pública. L’únic nom que havia entrat a les travesses, el del funcionari del servei de meteorologia Toni Molné hauria deixat de ser una possibilitat. De fet, i encara que hauria de semblar el contrari, en general el segon Govern Espot està tenint moltes dificultats per trobar aspirants forts a determinats llocs que poden ser clau.

Comentaris (20)

Trending