Tres parts de menors de setze anys durant la darrera dècada

Víctor Filloy explica que, segons les dades de la Generalitat, dues adolescents de menys de 15 anys del país ha avortat a Catalunya durant els últims 25 anys

El ministre Víctor Filloy ha donat les dades al Consell General.
El ministre Víctor Filloy ha donat les dades al Consell General. Liberals d'Andorra

En la darrera dècada, Salut té registrat tres casos de menors de setze anys que van quedar embarassades i van acabar tenint el fill. Així ho ha explicat el ministre Víctor Filloy, tot responent a una pregunta sobre la qüestió formulada des del grup socialdemòcrata. A banda, també es té constància, segons les dades de la Generalitat, de dos avortaments practicats a adolescents de fins a quinze anys des del 1996. Per al titular d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, les xifres evidencien que es té un sistema preparat per evitar aquestes situacions no desitjades.

Filloy ha donat les xifres durant la sessió de control a Govern celebrada aquest dijous al Consell General. Ho ha fet responent les preguntes formulades per la parlamentària del PS Judith Salazar. El ministre ha desgranat tots els serveis disponibles per evitar els embarassos no desitjats com per actuar en cas que s’acabin produint. “Disposem d’un sistema sanitari i social que ofereix garanties per a la prevenció”, ha afirmat.

El titular d’Afers Socials ha recordat que hi ha “diferents programes i serveis preventius en aquesta matèria” que arriben a àmbits diversos, des de la Salut a l’ensenyament. De fet, ha recordat que, al llarg de l’actual curs, fins a 2.800 alumnes han assistit als programes d’educació sexual que s’imparteixen a tots els col·legis del Principat.

Tot i això, ha reconegut que els darrers anys hi ha hagut casos de menors que han acabat tenint fills. En total, hi ha registrats tres parts en l’última dècada. A banda, ha admès que també hi ha adolescents que han acabat optant per una interrupció voluntària. Lògicament, practicada a l’estranger. En concret, la Generalitat té comptabilitzades dues intervencions en els darrers 25 anys.

Per la seva banda, Salazar ha lamentat que la informació facilitada per Filloy sigui complicada de trobar. Així, ha explicat que han rebut les queixes d’una estudiant de Treball Social que buscava dades i que va trobar “una resistència absoluta” per accedir-hi. Per això, ha lamentat “que no es posin recursos a disposició dels estudiants”.

Comentaris (1)

Trending