El salari mínim pujarà fins als 1.121 euros mensuals el 2021

El Govern aprova l’increment de les remuneracions bàsiques en un 3,5%, amb l’objectiu d’apropar-se encara més a la demanda del Consell d’Europa perquè suposi el 60% del sou mitjà

El cap de Govern ha informat de l'acord en la roda de prema.
El cap de Govern ha informat de l'acord en la roda de prema. SFGA

El salari mínim pujarà, a partir de l’1 de gener, un 3,5%. Se situarà, per tant, en els 1.121,47 euros mensuals. L’objectiu és apropar-se “a poc a poc” al compliment de les recomanacions del Consell d’Europa, que demanen que aquest sou sigui del 60% del salari mitjà. Actualment està al 50,5% i, amb el canvi, pujaria al 52,2%.

El consell de ministres ha aprovat el decret que actualitzarà el salari mínim de cara a l’any vinent. Com en exercicis anteriors, s’aposta per una pujada que, ha recordat el cap de Govern, Xavier Espot, ha de permetre assolir la demanda de l’organisme internacional a finals de legislatura. Ja el 2020 la pujada va ser del 3,2%. Per l’any vinent, serà del 3,5%.

Per tant, el salari mínim se situarà en 1.121,47 euros mensuals. Això suposa, ha recordat Espot, el 52,2% del salari mitjà actual, a l’espera de l’evolució que pugui tenir l’any vinent. El cap de l’executiu ha recordat que es el mateix percentatge que s’aplicarà a les pensions més baixes i a les de solidaritat.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending