Els resultats negatius de totes les TMA fetes al Cedre avalen la represa de les sortides a fora

La mesura decretada inicialment ‘sine die’ però amb la voluntat d’aixecar-la a mitja setmana vinent s’ha deixat sense efecte aquest mateix dissabte una vegada confirmat que no hi ha cap cas més de coronavirus al centre

Una vista de l'interior del Cedre.
Una vista de l'interior del Cedre. Toni Solanelles

Hores després de prohibir les sortides a l’exteriors dels residents al Cedre, la direcció del centre ha deixat sense efecte les mesures i els interns, seguint els protocols establerts, podran tornar a sortir del recinte un parell d’hores cada quan escaigui. La decisió ha estat adoptada després que aquest dissabte s’hagin rebut els resultats de la totalitat de les analítiques per TMA efectuades tant al personal com als usuaris del dispositiu.

No hi ha una comunicació oficial de l’aixecament de la prohibició com no n’hi va haver de la decretació de la suspensió de les sortides. Però aquelles famílies que s’han interessat per la qüestió han estat informades degudament. La decisió té un doble tall. D’entrada, es vol transmetre un signe de normalitat, no es volen generar tensions. Es vol deixar clar que la infermera que va donar positiu dijous era un cas totalment aïllat i que res tenia a veure amb el centre.

Imatge d'una de les façanes del Cedre.

Relacionat

Una treballadora del Cedre dóna positiu i Salut activa tots els protocols de seguretat

D’altra banda, però, algunes fonts han coincidit en assenyalar que la mesura pot semblar precipitada atès què la incubació de la malaltia té un recorregut de diversos dies i potser hauria estat més adient esperar a fer una segona volta de proves de detecció ràpida de la malaltia la setmana vinent, set dies després del diagnòstic positiu de la sanitària, i confirmar els negatius que avui per avui ho són.

La façana posterior del Cedre.

Relacionat

El Cedre suspèn ‘sine die’ les sortides a l’exterior dels interns

En tot cas, les fonts consultades han remarcat que les decisions escauen prendre-les als tècnics però això no treu que hi ha un cert temor veient com el rebrot del coronavirus va a l’alça arreu i al Principat, també. El positiu de la treballadora sí que va ser comunicat formalment a través d’una circular que va arribar als familiars a primera hora del matí d’aquest divendres. Les sortides a l’exterior es poden reprendre des d’aquest diumenge mateix. Les visites dins del centre no s’havien aturat.

Comentaris

Trending