Un resident amb demència aprofita una avaria advertida en l’accés al Cedre per marxar-ne

El centre sociosanitari repara la deficiència en la porta que diversos familiars havien denunciat alhora que investiga com va poder ser que ningú veiés marxar l’home, que es va plantar en taxi i pijama fins a un bar de Prat de la Creu

L'entrada al Cedre
L'entrada al Cedre

Els responsables del Cedre estan investigant, fins i tot analitzant les imatges captades per les càmeres de vídeo-vigilància i seguretat que hi ha en les dependències del centre, com va poder ser que un home internat a la residència i que pateix algun tipus de demència va poder marxar del centre sense que ningú advertís de la seva fugida. Sortir no li va costar gaire perquè la porta per la qual va marxar presentava algun tipus d’avaria que feia innecessari introduir cap tipus de codi.

Els fets, segons diverses fonts, haurien succeït fa pràcticament dues setmanes, en concret, el divendres 6 de maig. En un moment donat, l’home hauria sortit del centre i com aquell qui no vol la cosa s’hauria plantat al centre d’Andorra la Vella. Les fonts han explicat que va marxar amb roba d’estar per casa, aparentment un pijama, i que per arribar fins al bar del carrer Prat de la Creu on el van reconèixer ho va acabar fent en taxi.

De fet, segons les fonts consultades, hauria entrat al cèntric establiment en qüestió amb l’objectiu de demanar diners per poder pagar la carrera al taxista. Dins del local, hi hauria persones -les fonts no han pogut determinar si clients o bé responsables o empleats del mateix establiment- que coneixien a familiars de l’home i de seguida van contactar-hi per comunicar la situació. Poca estona després, l’home tornaria a la residència davant l’estupefacció de tots plegats.

Alguns familiars de persones ingressades al Cedre, segons que ha pogut corroborar l’Altaveu, ja feia temps que mostraven la seva estranyesa pel fet de no haver d’introduir cap codi a l’hora de voler sortir del centre. I havien advertit que si es tractava d’alguna falla. I així hauria estat però no s’hi hauria posat remei fins ara, després de l’incident hagut. Aquests dies s’ha estat reparant l’avaria alhora que es mira de veure com pot ser que ningú -ja no cap altre resident, sinó empleats, cuidadors, sanitaris- no va veure passar l’home en direcció a l’exterior.

Etiquetes

Comentaris

Trending